recept

PIMPAD GARAGESALLAD MED GRILLAD RYGGBIFF

Pimpad garagesallad med grillad ryggbiff låter kanske lite bak-och-fram. Kanske borde det stå tvärtom. Men eftersom jag gillar sallad bättre än kött och eftersom inlägget innehåller recept på salladen så fick den huvudfokus, hehe.

Pimpad garagesallad
Pimpad garagesallad

Vi jobbar inte enbart på våra lediga semesterdagar. Vi kopplar av också. Visserligen är det skönt att komma framåt och komma i ordning i nya huset, men det är viktigt att chilla också. 

Vi tittade på väderprognosen i början av ledigheten och konstaterade att torsdagskvällen såg bäst ut så vi bestämde att vi skulle grilla då.

Jag hade köpt ryggbiff, några veckor innan, som det var bra pris på. Hade en tanke på att glädja Andreas lite. Han äääälskar att grilla, både kött, fisk och grönsaker, men nötkött slår högst. Tydligen.

Till biffen gjorde jag en garagesallad som jag fick tips om av Bronténs brygga på Instagram. Kolla in hennes konto förresten! Två matglada personer med sommarstuga på en ö i Västerbottens skärgård. Underbara bilder och bra matinspiration härliga DIY-projekt i en fantastisk miljö, så det är ett hett tips! Här är originalreceptet och min variant kommer nedanför.

Pimpad garagesallad

Ingredienser:

  • 600 g sötpotatis eller vanlig potatis (jag tog vanlig). 
  • 1 msk olja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 150 g sockerärtor
  • 1 påse bladspenad (jag tog babyspenat som är lite mindre)
  • 2 persikor

Dressing:

  • 1 röd spansk peppar
  • 2 dl hackad koriander (jag tog persilja från trädgården)
  • 1 msk färskpressad limejuice (jag hoppade över pga allergi)
  • ½ dl olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar

Skala potatisen och skär den i tärningar. Lägg den på en plåt och blanda runt med olja, salt och peppar. Grädda i 200 gr i 15 minuter.

Strimla sockerärtorna.

Skär persikan i stora bitar. Grilla gärna bitarna i folie. Annars går det såklart att ha den rå också.

Till dressingen blandar du finhackad chilli, koriander (persilja), limejuice, olja, salt och peppar.

Varva potatis, sockerärtor, spenat och dressing. Toppa med grillad (eller rå) persika.

Pimpad garagesallad med grillad ryggbiff i solnedgången.
Pimpad garagesallad med grillad ryggbiff i solnedgången

Hade tänkt publicera det här inlägget igår, men hann inte med det. Vi tömde lite mera i lägenheten och dottern kom på besök en liten stund. Mysigt att ses även om det blir kort. Idag ska vi fortsätta tömma lägenheten. Och idag kommer också Andreas dotter med sambo och min äldsta son med sambo på besök. Det blir mysigt.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    FREEDOMtravel
    13 juni, 2021 at 10:19

    Jag gillar tillbehören mest. Jag tycker om kött, men tillbehören är ändå viktigast för att måltiden ska bli god. Detta låter smarrigt!

    • Reply
      Lena
      14 juni, 2021 at 05:43

      Precis! Jag kan gärna vara utan både kött och fisk bara jag får det andra 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.