recept

EGEN ÄPPELGLÖGG MED ROM

Jag fick plötsligt för mig att jag skulle prova att göra egen äppelglögg med rom. Lite roligt att testa. Jamen vi dricker ju litervis med glögg här på Torpet, från oktober till februari typ, så det kan ju vara trevligt att testa lite olika.

Äppelglögg med rom

I glaset är enbart äppelglöggen innan romen kom i.

Lätt att koka egen glögg

Jag köpte äppelmust på en julmarknad på första advent med tanke på att göra en bryggd till jul. Jag hällde musten i en kastrull tillsammans med en påse glöggkryddor och lät sjuda i kanske 20 minuter. Sen fick den stå i en karaff tillsammans med kryddorna över natten.

Äppelglögg med rom
Äppelglögg med rom

Till julmiddagen med min familj blandade jag ut äppelglöggen tillsammans med lika delar Blossas vinglögg. Det blev riktigt populärt och hade strykande åtgång. Lite senare testade jag att blanda den varma äppeldrycken med Zacapa-rom. Då tog jag kanske en tredjedel rom. Gott att dricka något sånt då man inte vill ha den traditionella smaken. A gillade inte rom-varianten lika bra som vinglögg-blandningen. Men jag tyckte det blev riktigt gott med rom. Roligt att testa i vilket fall.

Nu ska jag ta en löptur här på morgonen i mörkret. Sen ska jag hänga med dottern, hon behövde hjälp med något. Ha en fin söndag!

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.