resor - långa & korta

BÖRJAN PÅ RESAN TILL KIEL VAR SKÖN

Början på resan till Kiel var skön. Vi har nu anlöpt och lagt till i hamnen. Fikastoppen på väg ner till Göteborg avverkades som planerat. Båtresan var både bra och dålig.

I vår bil åkte Andreas dotter och sambo. Svärisarna åkte med svägerskan. Och hennes son anslöt till gänget idag. Han flög ner till Hamburg och sen buss till Kiel. 

Det var otroligt varm trots att det är nästan mitten av september. Svärmor, 80+, hade som vanligt fixat en snackskorg till båda bilarna. Man kunde hitta morotsstavar, blomkål, mandlar och vindruvor. Och säkert nåt mera. Hon hade såklart även fixat fika, bestående av mackor med stekt ägg, ost och pannbiff till alla sju.

Början på resan till Kiel. Fantastiskt bra väder till en början!
Början på resan till Kiel. Fantastiskt bra väder till en början!

När vi väl kommit ombord och stoppat in väskorna tog vi oss upp på soldäck. Det var ett fantastiskt väder. Vi tog en öl i underbar höstsol.

början på resan till kiel

Jag sprang runt däck, mellan varven, och fotade.

Lagom när ölen var urdrucken i lugn och ro så var det dags att kasta loss och glida ut till havs. Älvsnabben transporterar folk kors och tvärs mellan bryggorna längs älven.

Den välbekanta Älvsborgs fästning passeras som vanligt.

Början på resan till Kiel

Kobbar och skär. En och annan liten koja dyker upp på en vindpinad klippa.

Bubbel - bra början på resan till Kiel
Bubbel – bra början på resan till Kiel

Efter ett snabbt ombyte tog jag och Andreas lite bubbel på däck innan middagen.

Vi var väldigt frustrerade över att det inte var speciellt ”Corona safe”! Stena Line hade slutat med bordsservering, men buffén var öppen!! Eehh, hur tänkte man där?! Det fanns dock några utvalda maträtter som de serverade över disk. Kändes iallafall lite bättre än buffén. I taxfree-butiken var det en skylt som visade rött eller grönt beroende på om det var fullt eller ej. Positivt initiativ. Och när vi lagt till så ropade de ut vilka som skulle/fick gå ner till bildäck. Där hade de tänkt till lite. I övrigt var det upp till folk att ”sköta sig”. Och det gick ju ”sådär”. 

I skrivande stund har vi hunnit fika och nu sitter vi i bilarna och försöker hitta till platser de tänkt att vi skulle besöka. Nu är vi snart framme.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.