livet

DET BLEV EN LÅNG DAG I UPPSALA IGÅR

Det blev en lång dag i Uppsala igår. En lång men mysig dag. Skönt att sätta check på saker och att umgås.

Vi åkte hemifrån redan strax efter nio för att hänga på låset på en friluftsbutik i stan. Skönt att vara igång tidigt innan det blir alltför mycket folk. Vi tittade på lite jackor och ryggsäckar. Inget fick följa med hem än så länge. Nu ska det funderas lite vilket val man ska göra.

Vi gick vidare en snabbis till Åhléns där jag hittade ett par kostymbyxor. Vi drog vidare ut till ett industriområde för att försöka hitta en matta till soffhörnan. Och det har vi troligen gjort! Sååå snygg, tyckte vi båda. Nu ska vi vänta på att de får hem den i rätt storlek och färg så får vi ta hem den för att prova. Väldigt bra service!

Svängde sen snabbt förbi blombutiken för att handla med en bukett till mina föräldrar. De bjöd på jättegod lunch. Fläskfilé, potatis, sås och grönsaker. Jättegott! Och persika och grädde till dessert. Och kaffe och kakor efteråt. Ingen dålig lunch! De har normalt sett ett väldigt rikt socialt liv, men nu under pandemin har det ju varit lite sparsamt med aktiviteter. De tycker att de har det rätt tråkigt nu, så det var nog rätt uppskattat att vi var där ett par timmar. Vi tyckte det var trevligt i alla fall.

Lång dag i Uppsala
Härligt vårig duk med grytunderlägg i smide och söta ljusstakar.

Stärkta av mat och fika tog vi oss ann de sista butikerna på agendan. På Ikea var vi inställda på att tvingas köpa plastlådor som en kompromiss eftersom de vi ville ha verkade ha utgått. Men, vi blev glatt överraskade över att de hade fått in en extraladdning av just de lådorna vi ville ha. I dem ska vi ha tidnings- och flaskinsamling i tvättstugan. Vi hittade också några andra plastbyttor för att få lite ordning i skafferiskåpet bland annat.

Bauhaus fick ett snabbt besök av oss också. Där lämnade vi tillbaka lite saker bara. Vidare till Plantagen. Jag var på jakt efter krukor till två blommor. Hittade till den ena, men inte den andra. Istället hittade jag en supersnygg kruka och Andreas hittade en rolig blomma till den. Ni ska få se såklart.

Och på upploppet hittade vi mjukisbyxor på Stadium. Vid 19-tiden landade vi hemma med hämtmat från ChopChop, hehe. Det kändes lite för tungt att laga mat vid den tiden efter en sån lång dag i Uppsala.

Idag blir det nog en hemmadag. Det stormar ordentligt här!

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.