livet

FÖRSTA LEDIGA DAGEN VAR STRÅLANDE

Första lediga dagen var det strålande fint väder och innehöll det som en ledig dag brukar innehålla för mig. Det börjar ofta med ett träningspass, fortsätter med fix med blommor eller annat pyssel. Och givetvis en hel del avkoppling också.

Igår var det alltså den första lediga dagen av två veckor innan jag börjar på nya jobbet. Jag chillade först lite på morgonen innan jag åkte ner till gymmet.

Första lediga dagen
Första lediga dagen brukar börja med ett träningspass

Jag körde igenom 6-7 övningar som min PT visat. Det kändes bra i kroppen så jag la på lite tyngre vikter. Jag brukar alltid vara noga med att känna efter i kroppen så jag inte kör på för hårt och får ont. Ja, jo, men en hel del motstånd ska det såklart vara och träningsvärk är ju bara skönt. Men jag pratar om värk från en överbelastad led eller ont i en muskel från en sträckning eller så. Så skönt när det känns bra!

När jag ändå var ute och åkte svängde jag förbi Blomsterlandet. Eftersom vi inte längre har björkar på tomten och inte känner nån som har det så köper jag alltid ris till påsk och till dekoration (eftersom det inte är ok att bryta grenar från levande träd utan tillåtelse). Man kan ju säga att priserna gått upp. 20 kr för dessa små kvistar!! Men jag ville gärna ha till dekoration just nu så jag köpte lite.

Andreas kom hem från jobbet runt lunch, med en härlig bukett rosor på årsdagen för förlovningen. Uppskattat! När han ändå var hemma kunde vi passa på att ta en promenad i solen. Jag blev rätt glad, minst sagt, när vi passerade en fälld björk i närheten av golfbanan. Vi passade på att plocka några kvistar såklart.

Första lediga dagen

Vi åt lunch ute innan Andreas dök in i jobb-grottan igen. Jag passade på att stanna ute för att slänga gamla blommor från höstens planteringar och planterade några nya. Härligt när första vårlökarna kommer! Som ni ser så har enen (eller cypressen eller vad det nu var) blivit brun på ena sedan mot solen. Nån som har en aning om den kan klara sig och bli fin?

Första lediga dagen

Planterade några krokusar i en kruka med tidigare julplantering. Återanvände mossan från den förra och stack ner några björkkvistar. Och vips så har vi en liten vår-skog vid entrén.

En stund senare tog vi eftermiddagsfikat i fåtöljerna på trädäcket. Hur mysigt som helst!

Och igår kväll, åt vi en lite extra mysig middag för att fortsätta firandet av vår förlovningsdag, på den rätta dagen. Här kan man läsa om hur vi firade i helgen.

Första lediga dagen

Ledigheten har inte kunnat börja bättre. I morse vaknade vi till tjock dimma. Det blir en innedag idag, men jag tar förmodligen en prommis i alla fall. Det är ju skönt oavsett väder. Senare i eftermiddag ska vi till banken för den årliga avstämningen. Den här dagen ska nog passera i ett nafs den också.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Anna-Maria
    15 mars, 2022 at 10:56

    Låter som en härlig första ledig dag. 🙂 Fint med blommorna ute och härligt att kunna sitta ute och fika.

    • Reply
      Lena
      15 mars, 2022 at 07:49

      Det var det verkligen. Tack snälla!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.