bygga nytt inredning

IVAR MED BETS ÄR MITT SENASTE IKEAHACK

Ikea-hacket Ivar med bets

Det är ju lite roligt med Ikea-hack. Ivar med bets, oljebets, är mitt senaste hack. Som ni ser är det gamla mattan, så projektet gjordes i vintras.

Ivar med bets

Vi behövde lite förvaring för vaser och sånt. Och hallen såg lite tom ut, så jag googlade efter skåp som inte var så djupa. Hittade Ivar i olika varianter. Det fick bli ett skåp på 83 cm höjd och ett skåp med skjutdörrar på 60 cm ovanpå. Sen åkte vi till bästa färghandeln för att fråga om råd. På Ackes färgcenter blir man alltid väl bemött och får professionell hjälp. Vi kom ut därifrån med en burk med oljebets och en svamp.

Klippte av svampen i två delar för att kunna använda flera gånger. Sen var det bara att rigga för att stryka på.

Ivar med bets

Det var lite svårt till en början att veta hur tjockt man skulle ta och hur mörkt det skulle bli så jag strök på rätt tunt först. Det blev lite för ljust så jag strök på lite till.

Sen var det bara att vänta på att det skulle torka.

Jamen jag fattar inte. Hur lite jag än målar, och även om det ligger plant på bockar, så målar jag på mig själv också. Helt obegripligt!

Ivar med bets

När jag tvättat mina armar och skåpen hade torkat så var det dags att montera. Fötterna är överblivna bitar av reglar från trädäcksbygget. Det är tänkt att jag ska måla dem i samma färg och kulör som fasaden, men jag var lite för ivrig för att vänta. Färgen stod nämligen rätt trångt till, innanför övervintrande krukor med olivträd, i uthuset. I skrivande stund är färgen framlirkad så snart så, snart är de målade.

Efter montering var jag snabb att testa lite piff uppepå.

Den här gulliga lampan från Åhléns har varit med länge nu. I ett antal år har den förgyllt olika platser i mitt hem. Just nu står den på skåpet i hallen.

Andras lilla blå glasskål är så fin. Tjockt blått glas och står på en mässingsfärgad rund ”fot”. Och tavlan framför har jag fått av mina föräldrar. Det är Uppsala-motiv, med domkyrkan i bakgrunden, av konstnären Sven Modin. Kul att ha konst med lite anknytning!

Det funkade ju rätt bra det där. Jag är nöjd i vilket fall med min Ivar med bets. Och Andreas verkar vara nöjd också. Så, check på ett förvaringsskåp till vaser och sånt.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anna-Maria
  22 mars, 2022 at 10:02

  Det känns som att man aldrig har tillräckligt med förvaring tycker jag. Vad fint det blev med hyllan. Fiffigt att köpa och måla själv. 🙂

  • Reply
   Lena
   22 mars, 2022 at 12:08

   Eller hur. Det behövs nästan alltid mera förvaring!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.