livet resor - långa & korta

RESTAURANG GLASHUSET I STOCKHOLM

Restaurang Glashuset var så bra att vi var lyriska när vi gick därifrån. Vi hade en myshelg i huvudstaden och skulle välja ett trevligt ställe att äta på. Det var mer eller mindre slumpen som avgjorde var vi hamnade.

Det var sista helgen i februari. Vi hade varit på Tomas Ledins jubileumskonsert på fredagen och skrotat runt på stan på lördagen innan vi tog oss till Restaurang Glashuset, eller brasserie för all del. (Här kan du läsa mer om helgen) i övrigt.

Första intrycket

Restaurang Glashuset

På nåt sätt kände vi oss välkomna till Restaurang Glashuset redan då vi läste den här skylten. Det signalerar ett speciellt tänk.

Restaurang Glashuset

Vi gick in och blev direkt mottagna av hovmästaren (gissar jag) och vi kände oss blixtsnabbt välkomna. Han utstrålade att han verkligen gillar sitt jobb.

Restaurang Glashuset

Hovmästaren visade oss till en mysig plats i en rundsoffa där vi fick sitta intill varandra. Han ”slängde lite käft” med Andreas och sa att han fick lov att sköta sig och ha händerna på täcket 🙂

Restaurang Glashuset

Servitören tog sen över ansvaret. Han var lika trevlig han och tog väl hand om oss. Vår vana trogen startade vi middagen med champagne.

Maten

Sen var det dags för förrätten. Jag tog in burrata med surdegskrutonger och Andreas råbiff. Vi var båda jättenöjda med förrätten.

Till varmrätt valde jag hjort med svartrot, grönkål och kantareller medan Andreas valde ryggbiff med jordärtskocka (om vi minns rätt). Jag som normalt sett aldrig tar nån kötträtt när vi är ute så här, brukar oftast välja vegetariskt eller fisk, chansade ändå på hjorten. Jag ångrade mig definitivt inte! Riktigt gott! Vid det här laget var vi så mätta så det fanns inte en tanke på dessert.

Vi satt kvar och njöt av det sista vinet och miljön. Efter en stund tittade vi ändå i dessertmenyn, lite på måfå för att ha nåt att göra. Typ. Utan en tanke på nån dessert. Jamen läser man vit chokladkräm, hjortron och kolakaka så måste man ju bara ta in en och dela på. Och plötsligt befann vi oss i desserthimlen!

Vad tyckte vi om Restaurang Glashuset?

Vi kändes oss, som sagt, välkomna direkt och kände oss väl omhändertagna hela kvällen. Även om hovmästaren hade lämnat över ansvaret till serveringspersonalen så slängde han lite kommentarer till oss under hela kvällen, trots att han hade andra gäster i släptåg. Alla i serveringspersonalen som vi var i kontakt med verkade också gilla sitt jobb. Jag såg dem dansa lite i köket när de hade nån minut över. Vem gör det som inte trivs på jobbet?

Maten var fantastisk! Vi var båda jättenöjda med alla rätter. En riktig smakupplevelse!

Inomhusmiljön var mysig och det var trevlig utsikt över vattnet, även om det var mörkt. Kan tänka mig vad fint det är där en fin sommarkväll!

Ett minus skulle kunna vara musiken. Det kändes inte som att den matchade miljön, maten och personalen. Det var typ partymusik på rätt hög volym på gränsen till att det gick att prata. Jag gillar hög partymusik, men inte på en restaurang. Så ett litet minus på den.

Är du nyfiken på bensinstationen som blev ett brasseri och där man nu har storslagna planer för framtiden? Kolla in här! Är du nyfiken på maten? Kolla in menyn här. Har du varit där? Är du sugen på att gå dit? Vi kommer säkerligen att komma tillbaka. Det blir knappast bättre är vår åsikt.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.