resor - långa & korta

GLÄDJE OCH YTA MEDAN KRIG PÅGÅR I VÄRLDEN

Det råkade bli glädje och yta i helgen, samtidigt som det pågår ett krig i världen. Det känns väldigt märkligt, men inget skulle bli bättre av att vi skulle avboka och istället sitta hemma.

Stockholm bjöd på ett fantastiskt väder hela helgen. Jättehärligt, även om vi mest höll oss inomhus. Huvudorsaken till resan var ett födelsedagskalas i form av en konsert. Thomas Ledins 70-årskalas. Det blir ett separat inlägg om det.

Dagen började med ett 3,5 timme långt besök på Stockholms stadsmuseum på Söder, precis vid slussen. Riktigt trevligt och intressant. Det kommer ett separat inlägg även om det senare.

Jag kan tipsa om en supergod västerbottenspaj på museets caféet. Oavsett om man besöker museet eller ej så kan man äta lunch eller fika där. Efter det långa besöket kändes det skönt att komma till hotellet.

glädje och yta

Vi testade att bo på Clarion Hotel Sign denna gång. Gillar att prova lite olika. Läget är bra vid Norra Bantorget, ett litet skutt från Centralstationen. Helt okej hotell, men kanske inte så mycket mer än så, enligt mig. Rent och fräscht. Bra och riklig frukost. Och ett modernt gym.

Där finns ett roof top spa som såg trevligt ut. Vi kikade runt, men badade inte. Dels hann vi inte och dels tyckte vi inte riktigt att det kändes värt 395 kr var för att få vara där och trängas i en ganska liten pool. Säkert toppenhärligt en sommardag och det verkade gå att boka en sån där uppvärmd plastglob på bilden. Såg lite läckert ut på sitt sätt.

Vi hade köpt med oss charkisar och vin som middag på hotellrummet innan konserten på fredagkvällen. Så mysigt. Och väldigt smidigt. Vi kände inte för att leta rätt på nån restaurang i närheten för en tidig middag och kanske bli stressade över att det tar tid. Perfekt att äta enkelt, men gott, och sen göra sig i ordning innan avfärd. Det gjorde vi även för ett par år sedan då vi var i Stockholm för att se Björn Skifs, då han fyllde 70. Det inlägget kan man läsa om här.

Den här helgen bestod väldigt mycket av god mat och dryck. Och shopping. Shopping-målet var att hitta ett par kostymbyxor till mig. Att det ska vara så svårt att hitta ett par vanliga svarta byxor, med (enligt mig) normal längd och inte så vansinnigt utsvängda. Antingen så är byxorna så vida att man kan jobba extra som flagga eller så slutar längden typ vid anklarna. Heeeelt hopplöst! På lördagen var vi först på MQ och Åhléns. Istället för byxor blev det en blus och kavaj. På Åhléns pausade vi också för lunch på kaféet på bottenplan. Där fanns den godaste chevrésalladen jag nånsin ätit!

glädje och yta
Glädje och yta

Nästa besök blev NK. Där slank det ner ett varsitt glas champagne.

glädje och yta

Vi strosade runt även där för att leta byxor. Men nä. Och givetvis ett varv på Newport. Där hittade vi lite nytt påskpynt.

glädje och yta

Där är blusen från MQ och kavajen från Åhléns. Den blanka svarta kavajen användes samma kväll på middagen. Vi hade bokat Glashuset på vinst och förlust. Jamen herregud så bra det var! Även det kommer att få ett separat inlägg.

glädje och yta

Efter frukost och gympass på söndagförmiddagen checkade vi ut och åkte på ny byxjakt. Denna gång på Stockholm Quality Outlet i Barkarby. Men nä. Istället för byxor blev det en kavaj till och en klänning. Jag har säkert provat 15-20 par byxor denna helg. Men Andreas var lite mera lyckosam. Han hittade en kostym som han varit på jakt efter ett tag. En mörkblå kostym från Oscar Jacobsson fick följa med honom hem.

Samtidigt som vi njöt av en jättetrevlig helg så följde vi såklart nyhetsrapporteringen. Det är så svårt att ta in hur man kan bli så tokig i huvudet att man startar ett krig och låter så många oskyldiga människor lida. Det gör så ont i hjärtat av att se dessa gråtande barn och gråtande vuxna som tvingas skiljas åt. Må dessa galenskaper snart ta slut!

Ja, så. Så fick det bli denna helg. Glädje och yta medan krig pågår i välden. Glädje över att ha haft en toppenhelg och yta genom lite uppdatering av garderoberna samtidigt som det har skavt lite. Men till största delen har vi kopplat av och njutit av helgen och varandras sällskap!

Må bäst!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Anna-Maria
  28 februari, 2022 at 09:46

  Vad härlig helg ni verkar ha haft! 🙂 Helt rätt att åka ändå tycker jag, man kan inte sluta leva trots alla galenskaper som händer i världen.

  • Reply
   Lena
   28 februari, 2022 at 09:21

   Jaa, det var verkligen toppen. Vad roligt att du håller med att man inte kan sluta leva.

 • Reply
  STOCKHOLMS STADSMUSEUM - INTRESSANT STÄLLE - Gott för själen
  3 mars, 2022 at 06:48

  […] Väldigt nöjda med besöket på Stockholms stadsmuseum rantade vi tillbaka till bilen som vi parkerat på Stadsgården. Åkte sen till hotellet innan kvällens konsert och fortsatte vår helg. […]

 • Reply
  FREEDOMtravel
  5 mars, 2022 at 07:55

  Så härligt med en utflykt! Kriget är fruktansvärt, men det hjälper ju inte att vi ställer in livet här hemma. Man måste ju fortsätta leva, vad är annars alternativet? Men, visst oroar utvecklingen, dte är ett mörkt moln på himlen verkligen,

  • Reply
   Lena
   6 mars, 2022 at 08:13

   Eller hur. Det är så svårt att ta in hur en gubbe kan bli så skruvad i huvudet och ställa till med så mycket elände och inte inse det! Tycker så förfärligt synd om de närmast drabbade! Men, jag tillhör inte dem som mår dåligt, inget blir bättre av det.

 • Reply
  PÅSKÄGG SÖTA SOM SMÅ GODISBOLLAR - Gott för själen
  9 mars, 2022 at 06:01

  […] Det var under vår myshelg i Stockholm senast som vi hittade äggen på NK. Helgen kan man läsa om här. […]

 • Reply
  RESTAURANG GLASHUSET I STOCKHOLM - Gott för själen
  13 april, 2022 at 06:01

  […] lördagen innan vi tog oss till Restaurang Glashuset, eller brasserie för all del. (Här kan du läsa mer om helgen) i […]

 • Reply
  MYSDAG I MÅNGA LÅNGA TIMMAR - Gott för själen
  29 maj, 2022 at 09:01

  […] som gick i repris på 4:an. Kul att se den på tv också, eftersom vi såg den live under en myshelg i huvudstaden i februari. Betydligt bättre ljud på tv kan jag […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.