resor - långa & korta

HEMMA EFTER UNDERBAR WEEKEND I STOCKHOLM

Vi har verkligen haft en underbar weekend i Stockholm. Gjort trevliga saker, ätit gott, druckit gott och bara myst runt. Det började dock inte så bra!

 

Början på en underbar weekend i Stockholm

 

Precis när svärfar släppt av oss vid tågstationen så inser jag att jag glömt min lur hemma i laddaren. Och svärfar har ingen telefon med sig, så honom kan vi be att han vänder. A ringer hem till föräldrarna och ber honom hämta telefonen när han är tillbaka (de bor i huset intill och har nyckel)… medan vi ser vårt bokade tåg glida förbi. Svärfar kommer tillbaka efter en stund med…. A’s jobbtelefon. Inte så lätt att veta. Vi hoppar in i bilen igen och följer med tillbaka, hämtar telefonen och åker ännu en gång till tågstationen. Sen var det bara att låta ilskan över glömskan och ilskan över bortkastade tågbiljetter rinna av så fort som möjligt!

 

Vi köpte tunnelbanekort för ett dygn. Ska man åka fler än tre resor på ett dygn så lönar det sig. Sedan tog vi oss till Hilton, Slussen. Ett trevlig hotell som jag varit på bloggevent på tidigare.

 

Restaurang Himlen på Söder

 

Vi softade en stund på hotellet och gjorde oss i ordning för en middag på restaurang Himlen. En middag som fick alla rätt! Här kan du läsa om en riktigt bra restaurang.

 

Inför denna resa valde vi bort hotellfrukosten och åt istället en minst lika god frukost på Espressohouse. Jag testade overnight oat för första gången. Jag kan ju inte säga att det var jättegott, men helt okej och förmodligen jättenyttigt 🙂

 

Älskar inredningen där. Skulle nog kunna säga att jag har en viss touch av den stilen hemma hos mig, men jag skulle nog inte vilja gå all in och ha ett helt vardagsrum så här. En mix känns lagom.

 

Upplevelsemuseet Vikingaliv

 

När frukosten landat i magen hoppade vi på tunnelbanan och vid t-centralen bytte till spårvagn nr 7 mot Djurgården. Målet för turen var ett besök på upplevelsemuseet Vikingaliv. Det kräver ett separat inlägg.

 

Hasselbacken, NK och Hötorgshallen

 

Mycket nöjda med besöket på museet gick vi till Hasselbacken, ett stenkast bort. Vi hade bokat bord för en julinspirerad brunch. Jisses vad gott och fint det var.

 

När vi suttit och flämtat en stund med proppmätta magar tog vi spårvagnen tillbaka och hoppade av vid Kungsträdgården och gick ett varv på NK. När man ändå är i närheten så måste man gå ett varv på NK. Det är sen gammalt! 🙂

 

Knatade sen vidare till Hötorgshallen och köpte med oss lite plockmat.

 

En underbar weekend i Stockholm

En underbar weekend i Stockholm

Softade en stund på rummet och dukade sen upp en fantastiskt tjusig (eller inte) middag i sängen. Eftersom vi var så mätta efter brunchen så kändes den här enkla middagen med lite vin perfekt.

 

Huvudattraktionen för helgen

 

Huvudattraktionen för helgen var egentligen denna konsert med Björn Skifs. Det var den vi började med att boka, sen tillkom en hel helg med mys runt omkring. Jamen, alltså. Björn Skifs. Hur skön är inte han!? Konserten var helt klart över förväntan!

 

Medeltidsmuseet

 

Söndagens första aktivitet var ett besök på Medeltidsmuseet intill kungliga slottet. Även det var överraskande bra. Stort, omfattande och gratis.

 

Lunchdejt

 

En superhärlig helg toppades av en lunchdejt med Helena och Peter. Det var egentligen de som var anledningen till museibesöken. De driver nämligen Sveriges största reseblogg FREEDOMtravel och har tipsat om museerna i ett inlägg för ett tag sen. När de fick veta att vi skulle hänga i Stockholm så hörde de av sig och frågade om vi hade lust att ses. Såklart vi hade. Och vet ni vad?! De är precis lika sköna, sociala och trevliga i verkligheten som man får en känsla av i bloggen. Tack för en mysig lunchdejt!

Hur bra tror ni den här helgen var?! Den var inte bara bra. Den var toppen?! Här kan du läsa om Vikingaliv, Hasselbacken och inlägg om Medeltidsmuseet kommer senare.

Må bäst!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Ulrica
  3 december, 2018 at 07:42

  OJ vilken helg :). Det ser verkligen jättehärligt ut på alla fina bilder!! Och så roligt att du fick träffa bloggkollegorna också :).

  Kram Ulrica

  • Reply
   Lena
   4 december, 2018 at 08:27

   Ja, vi hade det verkligen toppen!

 • Reply
  Ulrica
  3 december, 2018 at 07:47

  WOW, vilken helg du visar upp :). Det syns verkligen hur härligt ni haft det!! Kram Ulrica

 • Reply
  Milla
  3 december, 2018 at 09:55

  MEN vad härligt det ser ut med eran helg! Och hur har jag kunnat missa dessa museum, när man ska till Sthlm ibland kommer man inte på nåt lagom kulturellt att spana in men det finns massor…(har du varit på Hallwylska museet förresten, fantastiskt paradlägenhet på Hamngatan 4)
  Må så gott, kram Milla

  • Reply
   Lena
   4 december, 2018 at 08:28

   Ja, vi hade det fantastiskt! Japp, jag har varit på Hallwylska två gånger till och med. Riktigt fint ställe.

 • Reply
  HIMLEN - EN RIKTIGT BRA RESTAURANG I STOCKHOLM - Gott för själen
  5 december, 2018 at 05:53

  […] riktigt bra restaurang i Stockholm. Besöket där fick liksom alla rätt. Ett par veckor innan vår helg i huvudstaden kastade jag ut en fråga på Facebook om tips på bra restauranger med låg ljudnivå. Syrran […]

 • Reply
  FREEDOMtravel
  6 december, 2018 at 07:30

  Jobbig start på resan, men det blev ju riktigt bra till slut ändå! Kul att ni var nöjda! Och jätteroligt att träffa er båda, äntligen!!! 🙂

  • Reply
   Lena
   11 december, 2018 at 09:17

   Det var ju ändå tur att det började med jäkelskap och blev bra sen och inte tvärtom 🙂

 • Reply
  BRUNCH PÅ HASSELBACKEN - Gott för själen
  11 december, 2018 at 06:43

  […] Vi pausade lite efter maten innan vi angrep det söta bordet. Sen satt vi och flämtade med magar i åtta hörn innan vi åter tog spårvagnen till centrum. Här kan du läsa om vad vi gjorde mera under vår underbara helg i Stockholm. […]

 • Reply
  VIKINGALIV - ETT MUSEUM PÅ DJURGÅRDEN - Gott för själen
  4 januari, 2019 at 06:00

  […] Här kan du läsa mera om vår underbara weekend i Stockholm med bland annat brunch på Hasselbacken, konsert på Globen, besök på Medeltidsmuseet, NK och Hötorgshallen. Och en lunchdejt med bloggare! […]

 • Reply
  MEDELTIDSMUSEET I STOCKHOLM - Gott för själen
  16 januari, 2019 at 06:01

  […] Här kan du läsa mera om vår underbara weekend i Stockholm med bland annat brunch på Hasselbacken, konsert på Globen, besök på museet Vikingaliv, NK och Hötorgshallen. Och en lunchdejt med bloggare! […]

 • Reply
  GLÄDJE OCH YTA MEDAN KRIG PÅGÅR I VÄRLDEN - Gott för själen
  28 februari, 2022 at 05:56

  […] Vi hade köpt med oss charkisar och vin som middag på hotellrummet innan konserten på fredagkvällen. Så mysigt. Och väldigt smidigt. Vi kände inte för att leta rätt på nån restaurang i närheten för en tidig middag och kanske bli stressade över att det tar tid. Perfekt att äta enkelt, men gott, och sen göra sig i ordning innan avfärd. Det gjorde vi även för ett par år sedan då vi var i Stockholm för att se Björn Skifs, då han fyllde 70. Det inlägget kan man läsa om här. […]

 • Reply
  SVERIGES STÖRSTA RESEBLOGGARE BESÖKTE OSS - Gott för själen
  20 april, 2022 at 06:00

  […] hänga i Stockholm hela helgen hörde de av sig. Vi möttes upp för en jättetrevlig lunchdejt. Här kan man läsa om […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.