resor - långa & korta

VIKINGALIV – ETT MUSEUM PÅ DJURGÅRDEN

Måste tipsa om Vikingaliv. Det är ett toppenbra upplevelsemuseum på Djurgården i Stockholm.

Förresten – Hela januari ut har de ”2 för 1” på biljettpriset för köp både online och på plats.

Det kändes som ett välgjort museum och alla som jobbade där som vi stötte på var så engagerade. Det kändes verkligen att de brinner för vår historia kring vikingarna. Vi var där för ett besök under första advent-helgen.

 

Vad får man se på Vikingaliv

 

Längs väggarna sitter texter med beskrivning över vad som hände under vikingatiden. Lite här och var har de även byggt upp figurer för att beskriva hur man kunde se ut på den tiden.

 

Vikingaliv - ett upplevelsemuseum

Vikingaliv – ett upplevelsemuseum

Och lite här och var hade de byggt upp miljöer som gör det lättare att ta till sig den skrivna texten. Här hade de dukat upp ett bord som visar vad man åt.

 

Givetvis fanns även delar av ett vikingaskepp. Det kanske är det man tänker på främst, att vikingarna drog ut i sina skepp för att plundra. Men det var ju såklart så att de flesta levde hemma på gården.

 

En av höjdpunkterna under besöket var Ragnfrids saga, en 11 minuter lång vikingafärd med den här vagnen. Under turen får man, med hjälp av ljud- och ljudeffekter, ta del av plundringar, trälhandel och livet på gården. Riktigt riktigt bra gjord.

 

Det finns olika guidade turer och i slutet av vårt besök visade de olika metoder vikingarna använde sig av vid kamp, där de mixade svenska och engelska. Det kan tyckas låta lite obehagligt med en strid med svärd, men de gjorde det på ett humoristiskt sätt så att även de minsta barnen tyckte det var roligt.

 

 

Fakta

  • Vikingaliv är alltså ett upplevelsemuseum som ligger på Djurgården i Stockholm.
  • Det är öppet 10-17 alla dagar.
  • Entrén är 159 kr för vuxna och lite billigare för barn, studenter och seniorer. Hela januari ut har de ”2 för 1” på biljettpriset för köp både online och på plats.
  • Det finns såklart en souvenirshop och en restaurang i huset.

 

Här kan du läsa mera om vår underbara weekend i Stockholm med bland annat brunch på Hasselbacken, konsert på Globen, besök på Medeltidsmuseet, NK och Hötorgshallen. Och en lunchdejt med bloggare!

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.