resor - långa & korta

TOPPENBRA KRYSSNING TILL TALLINN

Ibland blir man så där extra nöjd med en resa. Och det blev vi i helgen. Vi har just varit på en kryssning till Tallinn som var toppen!

 

Fanns det nåt negativt med vår kryssning till Tallinn?

 

När vi kom hem försökte vi tänka efter om det var nåt som inte var bra. Men lyckades inte. Eller nån liten sak kanske vi gör annorlunda nästa gång. Berättar om det i slutet av inlägget. Men vi tar kryssningen från början. Så tar vi själva Tallinn i ett annat inlägg. Toppen!

 

Eftersom resan var en av A’s födelsedagspresenter så valde jag en premiumhytt. Det kostar inte många kronor extra så det var inget svårt val. Så snart vi kom på båten kastade vi in väskorna och sprang upp på däck. Typ. Toppen!

 

Hur började resan?

 

Jag hade bokat bord till kl 20 så vi hann sitta på soldäck och njuta i kanske tre timmar. Både nåt glas rött och nått glas rosé hann slinka ner i den underbara kvällssolen. Toppen!

 

Och medan vi njöt av vin och sol så njöt vi också av vår fantastiska skärgård! Den är ju bara bäst! Toppen!

 

Och givetvis fotades det ett och annat. Toppen!

 

Vad åt vi och var åt vi?

 

Grillhouse låter ju hamburgare och flottiga biffar med pommes i mina öron. Men det var hur bra som helst! Vi åt de godaste sniglarna ever! Och en god kycklingrätt.  Toppen!

 

På hemresan testade vi rysk à la carte. Till förrätt delade vi på en charktallrik. Skulle säga att det var som svensk husman utan smak. Typ. Förutom saltat späck (ligger under det gröna). Det var salt 🙂 Annars smaklöst i princip. Toppen… eller inte. Mer okej.

 

Kyckling Russian style. Mums! A tog oxfilé som var en av de godaste han ätit. Toppen!

 

Vi var egentligen proppmätta, men nog sjutton skulle vi klämma ner en Pavlova. Det gick bra att dela. Toppengod!

Just när det gäller den ryska middagen skulle jag väl säga att det var kul att prova. Jag skulle inte sätta det som förstahandsval nästa gång, men skulle absolut kunna äta där igen om mitt resesällskap skulle vilja det. Det var inte o-gott, mera smaklöst och tråkigt.

 

Och så här såg det ut då jag tog dessertbilden. Total koncentration! 🙂 Och där är enda bilden på klänningen. Den klänningen jag egentligen köpte till själva kalajset, men som var för varm. Nu fick det bli en födelsedagsreseklänning istället. Det gick ju bra det också. Toppen!

 

Det är rätt nice med fönster i hytten!

Efter middagen på hemresan hamnade vi på dansgolvet. Efter en stund skulle bandet pausa och då fick vi ta del av en show. Ett trevlig inslag.

Hade bokat den stora frukostbuffén på hemresan. Efteråt upptäckte vi att det serverades även en frukostbuffé på en av restaurangerna också. Lite mindre än den stora, men myyyycket lugnare där inne.

 

En toppenbra kryssning till Tallinn

En toppenbra kryssning till Tallinn

Båten gick 17.30 från Värtahamnen. Man var framme i Tallin kl 10 lokal tid morgonen efter. Sen hade man fem timmar på sig i Tallin innan man måste vara ombord igen. Båten kastade loss kl 18 för hemfärd. Kl 10.15 la man till i Stockholm igen. Precis lagom. Och inlägget om besöket i Tallinn kommer som sagt senare.

Så, det vi möjligen skulle göra annorlunda nästa gång är att välja gourmet-restaurangen istället för den ryska och den mindre frukostbuffén istället för den större.

Men på det hela taget så tycker vi att resan var jättebra. Och det viktigaste av allt, A var jättenöjd. Toppen!

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Ulrica
  13 juni, 2018 at 06:39

  Så härligt ni ser ut att ha haft det :).
  Kram Ulrica

  • Reply
   Lena
   14 juni, 2018 at 06:14

   Ja, det var så härligt!

 • Reply
  FREEDOMtravel
  14 juni, 2018 at 04:44

  Oj vilken mat ni fick! Ser ju supergott ut! 🙂

  • Reply
   Lena
   16 juni, 2018 at 09:49

   Ja, det var både en god och spännande mat vi fick!

 • Reply
  TALLINN VAR EN RIKTIGT FIN STAD - Gott för själen
  6 augusti, 2018 at 09:03

  […] och A åkte på en kryssning till Tallinn i juni. En kryssning som han fått av sin dotter och mig i […]

 • Reply
  VAD ÄR EN RESA EGENTLIGEN? - Gott för själen
  6 mars, 2019 at 06:02

  […] Kan det rent av vara okej med en båtkryssning för att vara värt namnet. Som turen till Tallinn som vi tog i somras. […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.