livet

MYSDAG I MÅNGA LÅNGA TIMMAR

Det blev en mysdag i många långa timmar iförrgår för min livskamrat. Från kaffe och present på sängen, via shopping och lunch i Västerås till bad och go’middag hemma. Och han var så nöjd.

mysdag i många långa timmar

Först blev det kaffe och en liten present på sängen. Han vill inte gärna ha frukost direkt när han vaknat så det fick bli en mjukstart. En större present hade han fått tidigare, så en liten bonuspresent kom med kaffet.

Jag vet att han gillar ägg och bacon så jag fixade en liten hemma-hotellfrukost när han vaknat till lite. Han fick själv fixa kaffet och värma bröd.

mysdag i många långa timmar
Mysdag i många långa timmar

Äggröra, bacon, paprika, färskpressad apelsinjuice, varma frallor med sesamfrön och ost och skinka. Och kaffe förstås. Det stod vi oss på länge. Han fick välja själv vad vi skulle göra denna lediga och regniga födelsedag. En tur till Västerås kom upp. Han hade lite att uträtta.

mysdag i många långa timmar

En skjorta skulle hittas till den nya kostymen han köpte för nån månad sedan. Och som av en händelse hittade vi också två slipsar och ett par skor i cognacsfärgat läder. Det kommer att bli så snyggt! Premiäranvändningen är tänkt till min pappas 80-årskalas. Han lämnade in byxorna hos en skräddare också. De var på tok för stora, men lagom långa. Och jag hittade ett par jeans, en baddräkt och tre väskor (varav en på loppis). En svart och en benvit av lite större modell. Ni vet, en sån väska som rymmer ett fartyg. Den gamla stora svarta, som rymmer ett fartyg, köpte jag för 8-10 år sedan i USA. Galet nött, men jag har haft svårt att skiljas ifrån den. Tanken var att köpa en ny stor svart. Och det hittade jag som sagt, men även en ljus kan ju vara bra att ha. Och sen hittade jag en till lite mindre, svart, på second hand som sagt.

Sen åkte vi till Saluhallen Slakteriet för en sen lunch. Jag hade föreställt mig att det skulle vara som i Hötorgshallen i Stockholm eller Saluhallen i Uppsala. Alltså ett antal diskar med charkisar, ostar och delikatesser där man kan äta en lite trevlig lunch. Men nä, det var ett antal olika snabbmats-holkar, mest asiatiskt, men även peruanskt och en våffelstuga. Jag förstår inte kopplingen till slakteriet. Men men.

Men hungriga var vi så vi tog ett av de få ställen som var öppna vid halv tre, hehe. Den indiska snabbmaten var supergod i vilket fall! Även om vi inte riktigt tyckte det passade in med sån mat där.

Det fanns även en liten butik med försäljning av kött och korv från närliggande producent. Andreas köpte några korvar med sig hem.

När vi sen kom hem var det så skönt att krypa ner i spabadet för lite bubbel med bubbel och avkoppling i duggregnet.

mysdag i många långa timmar

Efter det satte Andreas igång en brasa. Det kändes väldigt passande denna regntunga dag. Jag plockade fram grönsakerna jag köpte på torget härom dagen. Hittade några roliga persiska bönor som hette lobia polo. Stekte dem på svag värme. Riktigt gott. Och kvisttomaterna stekte jag med balsamico, honung och flingsalt. De hade kunnat få ligga i lite längre för att bli lite varmare, men det var gott ändå.

mysdag i många långa timmar
Mysdag i många långa timmar

Andreas fixade hasselbackspotatisen och oxfilén medan jag fixade dukningen och grönsakerna. Matlagning och måltid ackompanjerades av Ledins 70-årskonsert som gick i repris på 4:an. Kul att se den på tv också, eftersom vi såg den live under en myshelg i huvudstaden i februari. Betydligt bättre ljud på tv kan jag säga.

Middagen var lagom uppäten och konserten slut då det nästan var läggdags. Trötta efter mysdag i många långa timmar. Och födelsedagsbarnet var mycket nöjd med dagen <3 <3

Igår var jag inne och bakade hela dagen medan Andreas plockade och röjde. Medan han sen förberedde middagen tog jag en löprunda i duggregnet. Sen hoppade vi i badet en stund innan en sen middag. Idag blir det kalas. Firande av Andreas och mors dag.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.