trädgård

PRODUKTIV START PÅ DEN LEDIGA LÅNGHELGEN

Vi fick åtminstone en produktiv start på den lediga långhelgen. Det var okej väder och vi hade inget annat planerat. Vi försökte passa på varje minut på onsdagseftermiddagen och torsdagen.

När vi båda stängt ner jobbdatorerna på onsdagseftermiddagen så bytte vi om till arbetskläder och krokade på släpkärran. Vi åkte sen iväg för att köpa panel till uterummet. Vädret var inte jättestabilt, men när vi kom hem trotsade vi både väder och alla måsten och hoppade i badet. Kopplade av i nån timme innan middagen. Den grå himlen sprack upp emellanåt.

Torsdagsmorgonen och förmiddagen bjöd på sol. Vi passade på att äta frukost ute. Så ljuvligt att känna solens värme på näsan och höra fåglarnas kvitter. I övrigt helt tyst. Vi åkte sen till plantskolan för att köpa vit backtimjan som jag beställt. Ett par till plantor fick följa med hem.

produktiv start

Lagom när vi kom hem så försvann solen och regnet kom. Såklart! Morr! Men det kom i skurar så vi sprang ut och in mellan skurarna hela dagen. Jag planterade och Andreas lånade grävmaskinen som grannen hyrt, en liten stund. Skönt att kunna gräva bort det sista med maskin istället för förhand.

produktiv start

När det kom en skur så passade vi på att fixa lite inne. När vi var nöjda med dagen så hoppade vi förstås i badet innan middagen.

På fredagen fyllde, som sagt, Andreas år. Vi var i Västerås och hade en mysdag hela långa dagen. Det regnade så det var en perfekt aktivitet för att hänga i butiker. Även under lördagen var det tråkväder. Det var tur det för då bakades det och städades det hela dagen. Och avslutade dagen med ett bad förstås.

På söndagen hade vi födelsedags- och morsdagskalas med båda våra familjer. Härligt med ett hus där man kan duka ett enda långbord för 21 personer. Alla tyckte det var trevligt att kunna ses allihopa igen efter pandemin och vår trångboddhet. Vi skjutsade sen hem mina föräldrar till Uppsala. (Mellansonen hade hämtat dem).

Så det blev en produktiv start och ett slut i kalasandes tecken under vår långledighet. Om vi badade på söndagkvällen också?! Jodå, vi struntade i kalaskaoset inne och hoppade ner i badet. För femte kvällen på rad 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.