trädgård

VÅRLÖKAR FÖR VÅRENS FÄRGPRAKT

Även i år har fått ner vårlökar för vårens färgprakt i god tid. Oftast brukar jag trycka ner dem genom en frostig jordskorpa med stelfrusna fingrar. Men i år och förra året förvånade jag mig själv.

vårlökar för vårens färgprakt

Förra året köpte vi annorlunda lökar i ett stånd på Trädgårdsdagen här i Enköping. Men i år fanns han inte på plats, vad vi såg. Så det fick bli helt vanliga lökar, och nån udda. Redan för två veckor sen hamnade de i jorden. Här har jag satt nåt som heter Guldlök. Det verkar vara ett slags Allium. Har aldrig sett gul förut.

vårlökar för vårens färgprakt

Snödroppar och Stjärnnarciss får samsas i samma grop. Stjärnnarciss har jag för mig att jag köpt färdiga i kruka nåt år. Cool färg!

I en annan grop får Stjärnnarcissen samsas med Bukettnarciss. Bukettnarcissen såg väldigt ”krusig” och fin ut.

vårlökar för vårens färgprakt

Guldlök och Bukettnarciss trycktes ner på ett annat ställe.

vårlökar för vårens färgprakt

Guldlök fanns det så många av så de fick dessutom en helt egen grop 🙂 Nu har jag iallafall fått ner vårlökar för vårens färgprakt och skapat förutsättning för det där härliga vårpirret!

Idag blir det en chill förmiddag innan vi ska fira mammas 80-årsdag. Andreas föräldrar åker med oss och några av mina ungar åker i en annan bil och ett par andra av mina ungar åker från Bromma, Stockholm. 🙂 Och syrrans familj även de från Stockholmsområdet. Så möts vi alla hos våra föräldrar i Uppsala.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.