livet

FOLKFEST PÅ SISTA APRIL 2022 I UPPSALA

Det brukar vara en riktig folkfest på sista april i Uppsala, men i år nåddes nya nivåer. Dels har såklart pandemin orsakat ett uppehåll på två år och dels var det lördag. Det var visst typ 80 000 personer som firade. Det gjorde vi också. Med champagnefrukost intill forsränningen.

folkfest på sista april

Bussen gick redan strax före åtta så vi var på plats tidigt. Roligt att hinna se flottarna och alla rännarna som förbereder sig.

Här står den sista flotten, nr 130. Så många deltog alltså i år.

När vi tittat klart på flottarna så gick vi över hit. På de här bänkarna, mitt emot startplatsen, är det perfekt att sitta. Man ser alla flottar bra när de sakta åker förbi och det är skönt att slippa sitta direkt på marken.

folkfest på sista april

Uppsala Domkyrka tornar upp sig så lägligt över ån.

Vi tog fram den lilla champagneflaskan och jordgubbarna strax innan startskottet.

Uppsala kommun representerar på Gula Vågen (för ett renare Uppsala).

Jag vet inte varför det kallas forsränningen. Det är ingen fors utan en å och det går saaaakta nerför. Visst, det är två fall längre ner som gör det lite äventyrligt, så det är väl det då 🙂

folkfest på sista april i Uppsala

Vad är mera rätt för studenter än att åka på en upp-och-ner-vänd studentmössa.

P4 Uppland var på plats.

Det här gänget åkte på en donut. Eftersom den var rund så kunde de passa på att showa lite och snurra runt i full fart.

När vi var nöjda med att titta på flottarna drog vi oss nedströms längs ån. Vissa lägenheter är mer populära än andra en sån här dag.

folkfest på sista april i Uppsala
Folkfest på sista april i Uppsala

Folkfest som sagt 🙂 Det verkligen myllrade av folk. Skön stämning.

folkfest på sista april

Vi hamnade på Frenchi och tog ett glas champagne. Hittade en ledig skön hörna längre in på uteserveringen. De flesta vill nog sitta längre fram mot torget och titta på folk, men vi var nöjda där. Vi småpratade lite med ett annat par slog sig ner vid samma bord.

Vi hade egentligen med oss saker för picknick, men det var så trevligt där så vi stannade kvar och åt lunch. På slutet började solen spricka upp.

Så här såg det ut då vi lämnade uteserveringen och Uppsala. När vi kom hem hoppade vi ner i spabadet och njöt, innan vi avslutade dagen med middag. Så trevlig dag! Så här såg det ut 2019 då vi var där.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.