resor - långa & korta

BANVAKTARBOSTAD OCH VEDELDAD BASTU

I lördags tog vi en roadtrip till västra kanten av Västmanland. Till en banvaktarbostad vid en liten insjö mitt i ingenstans, närmare bestämt. Ja, jo, det fanns lite hus runtomkring. Men det har nog varit betydligt flera permanentbostäder i närheten då det var mera liv och rörelse i Bergslagen.

banvaktarbostad

Det var flera år sedan som Andreas kusin bjöd över oss till sitt sommarställe, men det har inte hunnits med och det har kommit en pandemi vägen. Men i helgen blev det äntligen av. Vi hade tyvärr inte jättefint väder så jag kan inte bjuda på så fantastiska bilder som jag hade hoppats på. Men en spegelblank sjö är ju inte fy skam även om himlen är lite dyster.

banvaktarbostad

Det här är en gammal banvaktarbostad. Den ligger så galet fint. Kanske 8-10 meter från husväggen till vattenlinjen. De har dessutom byggt en terass under tak och ytterligare en terass nedanför, som sen ansluter till bryggan. Så fint!

Vi bjöds på jättegod grillmiddag och fika. Och vi tog en promenad i omgivningarna med den söta lilla valpen (mellanpudel). Hittar man en stenmur så måste man ju fota den. Missade tydligen att fota valpen och den coola gamla stationsbyggnaden vi passerade!

banvaktarbostad och vedeldad bastu

Efter promenaden så badade vi i den vedeldade bastun. Sååå mysigt!

Varvade med dopp i sjön. Vi som är vana vid 37-gradigt spabad tyckte det 18-gradiga sjövattnet var rätt kallt. Men efter en stund var det såklart jätteskönt!

Medan solen sakta närmade sig horisonten på andra sidan sjön avrundade vi dagen och tackade för oss. Vi fick en sån trevlig dag!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.