livet trädgård

KALAS I DEN LUMMIGASTE AV TRÄDGÅRDAR

Igår var vi på kalas i den lummigaste av trädgårdar. Födelsedagskalas hos svägerskan närmare bestämt. Vi hann med en hel del snickeriarbete på uterummet innan det var dags att byta om för att gå dit.

Jag sa ju i fredags att vi hade en obokad helg framför oss. Vet inte vad jag tänkte på. Vi hade ju både lördagen och söndagen bokade med aktiviteter. Här kan man läsa om lördagen.

kalas i den lummigaste av trädgårdar

Men nu var det svägerskans trädgårdskalas vi skulle prata om. Det är en sisådär 80 år gammal uppvuxen trädgård som hon vårdar ömt. Det är verkligen ett myller av växter.

kalas i den lummigaste av trädgårdar

Slingrande grusgångar leder en till olika typer av sittgrupper här och där. Här är en hammock under ett gammalt knotigt äppelträd.

kalas i den lummigaste av trädgårdar

Varför inte ta sig en tupplur i hängmattan bland grönskan.

Går man en bit in i trädgården och rundar en stor buske hittar man ett stort stenparti med marktäckare.

Olika sorters blommor samsas med olika sorters buskar och träd.

Som om det inte räckte med allt i trädgården så har hon ett blombord fullproppat med blommor. Och ett gäng krukor utställda här och där. Dessutom är verandan full med blommor. Hon har stort odlingsintresse, skulle man kunna säga.

kalas i den lummigaste av trädgårdar

För att inte tala om baktalangen. Jisses så gott allt är jämt.

kalas i den lummigaste av trädgårdar

Och alltid bjuds det på otroliga tårtor eller bakelser. Tur med vädret var det också. Vi satt ute i skuggan av några buskar och umgicks en stund innan det var dags att gå hem för att fortsätta jobba med snickrandet igen. Så kan det se ut när man blir bjuden på kalas i den lummigaste av trädgårdar.

Och nu var det en ny arbetsvecka. Tre veckor till. Sen så. Sen är det semester!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.