inredning livet

CHARKISAR, OST, KEX OCH BRASA

Charkisar är något vi ofta tar till när vi vill ha det lite extra mysigt vid middagsbordet. Eller lite extra fin ost och kex till soffhänget en mörk höstdag. Eller både och samtidigt som i lördags.

charkisar

Vi hade haft det jättemysigt tidigare under dagen på Trädgårdsdagen då vi strosat runt på stan och ätit lunch innan vi kom hem och tog ett dopp.

charkisar

Jag hade också köpt ostar på jobbet. Vi hade tillfälligt besök i huset av Fromageriet och jag hade hört att de var så bra. Jag hakade på när några kollegor skulle åka ner till bottenplan för att köpa.

Vi tog fram hela rasket på en gång. Och eftersom det både var charkisar, hårdost, färskost och grönmögelost fick det bli både rött och vitt vin för att vara optimalt. Testade också vildsvinssalami (den lilla mörka högen längst bort på charkbrickan). Andreas gillade den. Jag tyckte den var ok, men inte mer. Jag är å andra sidan inte jätteförtjust i salami. Tycker ofta det är lite för intensiv röksmak.

charkisar

Jag köpte också marconamandel (syns lite på andra bilden) som vi testade för första gången. Har hört att det skulle vara så gott så jag kände för att testa. Och gott var det. Riktigt gott!

Mysigt var det också. Vi hade säsongsstart för brasaminen. Bjuder på en ostylad bild. Ved i hink och en leksakshink för askan, hehe. Inte så snygg, men direkt från verkligheten 🙂

Det var en riktigt mysig dag och kväll. Det blir säkerligen nån favorit i repris flera gånger under vintern!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.