trädgård

TRÄDGÅRDSDAGEN I ENKÖPING 2022 VAR POPPIS

Trädgårdsdagen i Enköping 2022 verkar ha varit efterlängtad. Den, som så många andra event, pausades i två år på grund av pandemin. I lördags var det dags att sparka igång den igen och vi passade på att strosa runt.

Trädgårdsdagen i Enköping 2022

Vi var redo för avfärd hemifrån rätt sent eftersom vi lyckades (läs jag) sova så länge. Först vid halv 12 hoppade vi upp på cyklarna och trampade ner på stan. Vi konstaterade efter en stund att det var dåligt med luft i däcken, men skulle pumpa hos cykelverkstan på stan. Den pumpen funkade inte så det var bara att hoppas på att det skulle funka hela vägen hem…

Trädgårdsdagen i Enköping 2022

Vi parkerade cyklarna i början av eventområdet (Skolparken, typ) för att inte ta dem med in i folkmassan. (Vilket långt ifrån andra verkar ha några betänkligheter kring!!).

Gick igenom centrumkärnan och längs Åpromenaden i Drömparken mot Idéträdgårdarna. Hmmm, inte så klart vatten i ån!

Vi passerade en skulptur.

Trädgårdsdagen i Enköping 2022

Här föreläste Bosse Rappne, ni vet han med Ulriksdals slottsträdgård, som varit en del på tv.

Vi tittade runt bland idéträdgårdarna. Det är alltid så roligt och inspirerande!

Trädgårdsdagen i Enköping 2022

Härliga växter, vindlande gångar och kreativitet!

Trädgårdsdagen i Enköping 2022

Det är roliga arrangemanget gillade jag lite extra.

Trädgårdsdagen i Enköping 2022

Det var en hel del utställare och försäljare längs det stora område som eventet var på.

Det fanns en hel del stånd med plantor och grönsaker.

Trädgårdsdagen i Enköping 2022

När vi kände oss nöjda med Drömparkens utbud så gick vi tillbaka genom centrumkärnan och till Skolparken. Där hittade jag bland annat det här. Lottens trädgårdsrum måste jag besöka nångång. Så mycket fint. Jag blev sugen på låååånga rostiga blommor, men det skulle vara lite svårt att ta på cykeln.

Det här plåtägget fick följa med hem i vilket fall. Det får bo i den här suckulent-planteringen så länge.

Trädgårdsdagen i Enköping 2022

Och ett gäng tulpanlökar fick följa med hem också. Valde några sorter som rådjuren inte är så förtjusta i. Får se hur det går.

Trädgårdsdagen i Enköping 2022

När vi var nöjda med allt utbud på Trädgårdsdagen i Enköping 2022 så pep vi in till Rum 35A för en räkmacka och ett glas vitt. De hade säsongsavslutning för maten. Sen blir det enbart inredning till framåt våren. Vi har ätit några räkmackor på olika ställen under sommaren. Inget slår de här!

Det började bli lite kallt när vi satt där så vi fyllde på med en värmande kaffe och en godbit efteråt, innan det var dags att trampa hemåt.

Vi fick en väldigt trevlig dag på stan. Vi var där även 2018. Då, precis som nu, fick vi ha tålamod över alla barnvagnar, cyklar och folk som går i bredd eller stannar och pratar i klunga mitt i gångstråket! Varför är det så svårt att tänka lite!? När vi kom hem tog vi förstås ett dopp i spabadet och sen myste vi till det med charkisar, ost och kex. Och första brasan för säsongen.

Och hur gick det med cyklandet då?… Helt åt helsike kan man säga. Jäklarns vad tungt det är att trampa med nästan platt däck! Det ska jag aldrig göra om. Det var som värsta träningspasset (vilket ju är bra på sitt sätt visserligen), men inte vad jag tänkt mig just då.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.