inredning

TAKLAMPA TILL MATBORD – EGLO HORNWOOD

taklampa till matbord

Eftersom vi har högt i tak så ville vi gärna hitta lampor i samband med bygget förra året så att vi skulle kunna be hantverkarna om hjälp. Det svåraste var taklampa till matbord.

Vi hittade en jättestor till soffhörnan ganska snabbt. Den kan man se i mitt inlägg här. Men det var svårare till matbordet. Det behöver vara en lampa som både kan funka som mysbelysning och lysa upp ifall man behöver läsa eller skriva vid bordet. Och den ska heller inte blända. Den behövde vara ”lite genomskinlig” eftersom den hänger i skiftet mellan vardagsrum och kök. Jag ville inte ha som en ”stoppkloss” för blicken. Och självklart skulle den vara snygg. Enligt båda…

taklampa till matbord

Den här hittade vi ganska snabbt. Vi gillade designen båda två, men den hade ljust trä och det passar inte hos oss. Hur den ser ut i original kan man se här. Vi valde bort den först. Vi tittade i ett antal butiker och webshoppar, men hittade inget vi var överens om.

taklampa till matbord

Sen kom jag på en lösning. Vi köpte den lampan vi gillade, monterade isär den och bad målaren lasera/betsa träet i samma färg som takbalkarna i vardagsrummet för att få det enhetligt. Genialisk idé om du frågar mig 🙂

Är du också på jakt efter taklampa till matbord? Här är en massa fina lampor i form av takpendel ifall du vill ha fler tips.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.