bygga nytt inredning

SOFFHÖRNAN ÄR EN AV DE BÄSTA STÄLLENA

Soffhörnan

Soffhörnan är en av de ställen i huset jag är mest nöjd med. Älskar ljusinsläppet och vi har fått till det mysigt och personligt. Jag kan både sitta vid matbordet och titta ditåt länge eller sitta i soffan och titta mot braskamin, matbord och kök och titta länge.

Mattan, Carlucci i färgen champagne, hittade vi tidigt i våras. Här kan man se flera bilder på den.

Soffhörnan

Älskar ljuset! Och jag älskar lyktan. Den har jag haft i några år nu. Just den finns inte kvar, men här finns en väldigt lika. I tre olika storlekar. Soffbordet är egentillverkat med släkthistoria. Här kan du läsa storyn om det ifall du vill.

Här är två nytillkomna inredningsdetaljer. Inköpta i somras. Skålen/lyktan hittade vi i inredningsbutiken Syrran & Jag i Idre under midsommarveckan. Det syns lite dåligt, men det är en trädgren som man typ hällt glas i och format som en vas/skål/ljuslykta. Det kan ju inte passa bättre än hos oss.

Och blomkrukan då. Ser ni att det är en elefant på den?! Den var så himla cool och med rätt färger för oss så den fick följa med hem från ett av sommarsemesterns besöksmål, Huseby bruk. Jodå det fanns en hel del inredning där också. Blomman i krukan är faktiskt en monstera. En ovanlig sort tydligen. Spännande att se om den ska trivas. Den trivs bäst om den får klättra, så jag får väl flytta den till en större kruka med stödpinne sen.

Taklampan! Den blev vi förtjusta i båda två när vi fick syn på den. Så pass förtjusta att vi köpte den redan innan huset var klart. Vi visste egentligen inte helt säkert att den skulle passa. Vi chansade och blev jättenöjda. Fick ta hjälp av hantverkarna att sätta upp den och koppla in den. Den finns i två storlekar och två färger. Vi har den stora i svart järn. Här finns en massa andra fina taklampor också. Jag gillar verkligen lamporna hos Newport. Väldigt speciella. Tips! Just nu är det 20-50% på belysning hos Newport!

Soffhörnan

Monster-tvn ska upp på väggen så småningom. Ska bara bestämma oss för placering först och ta oss tid. Bredvid monster-tvn står en monstera. Den stortrivs verkligen där. Så maffig och härlig. Och jag stortrivs med soffhörnan!

Nu önskar jag er en fin lördag, vad ni än ska hitta på. Själv ska jag hjälpa dottern med lite flyttfix.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.