inredning

MATTAN CARLUCCI CHAMPAGNE LYFTE RUMMET

Mattan Carlucci Champagne satt som en smäck! Lyssna på namnet! Jamen en matta som heter så kan ju inte bli fel! Efter ett byte från en annan matta så fick vardagsrummet en helhet. Så nöjd!

Mattan Carlucci Champagne
Mattan Carlucci Champagne lyfte rummet och gav en helhet

Sedan vi flyttade in i huset har vi haft en gammal matta. En matta i lite fel färg och lite för liten. Här syns lite av den. Den skavde lite, inredningsmässigt, helt enkelt. En ny fick det bli.

Mattan Carlucci Champagne

Så snygga detaljer! Gillar verkligen sömmarna.

Vi har tittat på mattor i omgångar. Minst fyra butiker plus Ikea har vi kollat in. Ingen matta kändes klockren. För några veckor sedan åkte vi till en mattbutik i Uppsala. Lite som sista chansen innan vi skulle köpa en får-duga-matta nån annanstans.

Mattan Carlucci Champagne

En jättetrevlig säljare visade oss den här modellen. Eftersom han har mattan själv kunde han intyga vilken bra kvalitet den har och vilken praktisk yta den har. Det fanns två färger i butiken och vi föll för den ena. Den var jättesnygg och vi beställde vår storlek. Uppfattade inte att det fanns flera färger i den modellen.

Helgen efter hämtade vi mattan och rullade ut den. Men njae jao. Var den verkligen perfekt? Andreas tyckte det, men några fält i mattan skiftade åt grått/blått i visst ljus. Som ni förstår var det inte jättetydligt, men det skavde lite för mig. Jag googlade runt lite på namnet för att se om den kanske fanns i flera färger nån annanstans. Det visade sig att den fanns ju i sisådär 10-12 olika varianter. Alltifrån lite dovare färger till mer färgstarka.

Efter en natts sömn bestämde jag mig för att jag ville att mattan skulle bytas ut. Bland färgvalen fanns en som hette Champagne. Det lät ju toppen. Jag pratade med butiken igen och jodå, de kunde beställa en sån. Synd att det inte hade framgått tidigare…

Mattan Carlucci Champagne

Ytterligare nästa helg lämnade vi tillbaka den första mattan och hämtade den andra. Yes, där satt den! Mattan Carlucci Champagne. Den perfekta matan heter Champagne. Vad kan gå fel, liksom 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anna-Maria
  1 mars, 2022 at 05:09

  Vad fint det blev! 🙂 Kul att ni äntligen hittade en matta som ni trivs med! Jag hoppas kunna ha min regnbågsrandiga matta igen när vi har flyttat.

  • Reply
   Lena
   2 mars, 2022 at 05:41

   Tack, kul att du gillar den!

   Regnbågsrandig matta låter coolt!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.