recept

PICKLAD SQUASH MED SMAKSÄTTNING

Picklad squash, eller syltad zucchini om du hellre vill det, är inte något jag ätit innan jag testade mig på att göra egen. Smaksättningen kanel var en riktigt hit, om du frågar mig. Nyfiken på hur jag gjorde? Receptet kommer här:

Picklad squash

Synd att burken måste stå i kylskåpet. Den är ju rätt fin annars.

Picklad squash

Vi testade att odla egen squash i år. Det blev en. En jättestor! Hälften skar jag ner i bitar i köttfärssås. Jättegott. Och hälften gjorde jag en inläggning till.

Picklad squash

Skala squashen, dela den på mitten och gröp ur kärnhuset.

Hyvla i tunna skivor eller skär i bitar. Strö på salt (1 msk till 1 kg squash) och pressa lite citron över ifall du vill. Jag hade inte det och det funkade alldeles utmärkt utan. Låt stå medan du gör lagen (eller uppåt en halvtimme).

Blanda 1 dl ättikssprit, 2 dl socker och 3 dl vatten i en kastrull. Koka upp och rör i den tills sockret smält. Låt svalna lite.

Spola av squashen och låt den rinna av.

Picklad squash

Dela två kanelstänger i mindre bitar. Varva squash-bitar med kanelbitar i en väl rengjord burk. Häll på lagen. Stäng locket medan det är varmt så håller det sig längre. Låt den stå i minst 2 dagar. Sen är den ätklar. Picklad squash håller sig i kylen i 2-3 veckor.

Vi premiäråt den i helgen. Det var en spännande upplevelse. Gott! Bitarna var mer krispiga än vi trodde. Jag gillade det. Gissar att det blir mjukare ifall man istället hyvlar tunna skivor. Och det var väldigt gott med ordentlig smak av kanel. Supergott tyckte vi båda.

Jag har sett smaksättningar med dill, senapsfrön, vitlök, ingefära. Det verkar visst gå att stoppa i lite vad som helst. 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.