inredning

BERGS POTTERS HANDGJORDA KRUKOR

Bergs Potters handgjorda krukor

Jag måste ju erkänna att jag sneglat på Bergs Potters handgjorda krukor ett tag. När sen de här gröna glaserade skönheterna dök upp framför ögonen så var jag ju tvungen att slå till.

I slutet av inlägget berättar jag om hur ”bra” det gick att komma hem från Finland.

Bergs Potters handgjorda krukor

Designat i Danmark och handgjort i Italien. De har varit verksamma sedan 1942 så de kan verkligen sin sak. Just denna modell är från serien Köpenhamn. Så fin!

Jag visste att jag ville ha nåt lite mer färgglatt till en krydda här i köksfönstret ovanför diskbänken. Gärna en mossgrön blank. Ja, faktiskt. Det blev alltså rätt självklart när jag fick se den här. Just den här är en liten söt rackare, 12 cm heter storleken. Den passar perfekt till en vanlig örtkrydda som man köper i matbutiken.

Här hittar du många färger och storlekar av Bergs Potters handgjorda krukor.

Bergs Potters handgjorda krukor

I torsdags kväll kom jag hem från Finland. Det var en givande tjänsteresa. Men det blev lite mer ”spännande” när jag skulle hem. När jag hämtat ut min väska på Arlanda så skulle jag hitta ”hållplats 12” för att komma på bussen till långtidsparkeringen. Det var den enda informationen jag hade Det.var.så.dåligt.skyltat.så.jag.höll.på.att.bli.galen!!! Alltså skyltarna i taket på terminal 5. Den rimligaste skylten jag hittade var ”marktransporter” och gick mot den. Men nä, det verkade vara tåg och taxi. En shuttle bus är tydligen ingen marktransport. Gick tillbaka. Nästa skylt som kanske kunde vara nåt var ”parking pick-up”. Jomen det kanske kan vara nåt, ett upplockningsställe för att åka till parkering skulle man kunna tolka det som. Verkar rimligt, eller hur?! Följde skylten ner för rulltrappan och ut. Nä, där var bara en parkering och en massa taxibilar. Tillbaka igen. Svetten och irritationen bara steg. Jag hittade en informationsdisk och fick veta att ”hållplats 12” var på terminal 4!!! Jaha, ska det vara medfödd kunskap att förstå det eller?!?! (nej, det sa jag inte till henne). Det var bara att gå 6-7 minuter bort till terminal 4.

Bergs Potters handgjorda krukor

Är det nåt som gör mig frustrerad och arg så är det att gå eller köra vilse. Inte för att jag är rädd eller orolig på nåt sätt, utan för att det är sånt slöseri med tid. Och jag har världens sämsta lokalsinne! Jag ville ju bara hem! Först en timme efter att jag landade satt jag i bilen på parkeringen.

Sen kommer nästa. Alltid så struligt att hitta hem till Enköping från Arlanda. GPSn är det alltid lite fördröjning på så det är lätt att missa en avfart. Eller rätt som det är så byter den rutt. Skyltarna på Arlanda säger bara Stockholm eller Uppsala. Nej, ja ska varken söder eller norr ut. Jag ska väster ut! Morr! Tur det var en timme hem så jag kunde tagga ner min frustration, hehe.

När jag sen kom hem vid 21 hade Andreas gjort mat, tänt en massa ljus och satt på skön musik. Så mysigt!

Igår morse var det mer frustration. Då satt jag i kö på däckverkstan i nästan två timmar för att byta till vinterdäck!! Morr! När jag sen kom hem och öppnade jobbdatorn så ville en kollega att jag skulle ringa upp om en akutgrej. Och sen blev prick hela den dagen uppslukad av möten och planering pga det samtalet! Behöver jag säga att jag var rätt trött igår kväll och att det var så skönt att krypa ner i badet med champagne för att fira att trädäcket blev klart förra helgen!?

idag har vi en massa saker att uträtta på stan och sen blir det 80-årskalas i Västerås.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Butta
  19 november, 2022 at 03:58

  Jag har den största krukan i samma färg, i den brukar jag ha min Mårbacka-pelargon i på somrarna, så fin!
  När vi var iväg i september och parkerade bilen på långtidsparkeringen sa shuttle- föraren att vid hemkomst skulle vi ut vid terminal 4 p g a ombyggnationen som höll/håller på. Dumt om din förare missade att säga det till dig, för det är ju en bit och gå vill jag minnas😒

  • Reply
   Lena
   20 november, 2022 at 07:19

   Åh, kan tänka mig hur fint det skulle vara med en Mårbacka i en sån!

   Ja, eller hur. Man kan ju minst sagt säga att det varit bra om man fick den upplysningen för det var som sagt en bra bit att gå!

   Ha en fin söndag!

 • Reply
  Ulrica
  24 november, 2022 at 08:47

  Oj oj.. ja, Arlanda är spännande minst sagt :).. och sånt där kan göra en så galet stressad!!
  När man ska hem så gäller det verkligen att ta rätt avfart så man hamnar på Sigtunavägen och inte som du skriver, mot Sthlm eller Uppsala. Har gjort den missen en gång och fick åka över Uppsala hem.. hur kul :(.

  Krukorna är så himla fina.. men så frustrerande!! Jag håller på att skriva ett inlägg om min erfarenhet av dessa superfina krukor..

  Kram Ulrica

  • Reply
   Lena
   24 november, 2022 at 06:20

   Verkligen frustrerande!

   Ja vad bra. Skriv ett så länkar jag till dig sen.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.