livet umgänge

LYCKAD ÖVERRASKNINGSFEST I VÄSTERÅS

Igår var vi på en riktigt trevlig och lyckad överraskningsfest. Det blir liksom lite extra roligt när alla är med på noterna och spexar och att födelsedagsbarnet blir riktigt förvånad.

lyckad överraskningsfest

Det var Andreas kusin som bjudit in till överraskningsfest för sin pappa, Andreas morbror, som fyllde 80 i veckan. Han skulle inte ha nåt större firande, hade han tänkt sig, utan hade lite kalas för närmaste familjen på själva födelsedagen.

lyckad överraskningsfest

Igår skulle de på konsert på kvällen och innan dess skulle de ”på en enkel fika” hemma hos dottern i Västerås. Hon bjöd in ett knappt 20-tal personer, bland släkt och vänner, att komma strax innan föräldrarna skulle komma.

lyckad överraskningsfest

När vi fick signal om att de var på ingång sprang vi in och gömde oss. Några hade instrument med sig, dragspel, trumma, gitarrer och rytminstrument. Alla tågade sen in och sjöng och hurrade. Han själv var helt mållös och bara log (hans fru, mormor i huset) var involverad i det hela.

Efter kramkalas så bjöds det på bubbel och snittar. Jättegott och trevligt!

Sen var det tal, sång och lek. (Eftersom jag inte vill visa ansiktet på folk i min blogg så har jag klonat dem). Den här allsången var kopplad till födelsedagsbarnet. Han älskar att resa, och har alltid gjort. Främst med husbil (som såldes för nåt år sen). Om inte hans fru orkar eller har lust så åker han själv. Han kunde ta husbilen själv i nån vecka till Tyskland (där han är född och har bott även som vuxen). Sällan åker han från punkt A till punkt B utan alltid kringelikrokar. Det är inte målet som är resan för honom. ”Vägen är allt”, ”målet är vägen” som refrängen i Robert Brobergs låt sa.

Sen laddades det på med maaaassor med bullar, kakor och tårtor. Jamen tre tårtor är väl lagom för 20 pers 🙂

Så roligt att han verkade så nöjd och glad. Vilket han i och för sig alltid är, precis som sin syster (= min svärmor). Han är en sån där riktigt sympatisk mysfarbror. Seriöst nyfiken på människor och som inte drar sig för att skutta in i bilen och köra i några timmar för att se nåt spännande. Eller åka från Fagersta till Arlanda mitt i natten för att hämta barnbarnet, släppa av henne i Västerås och sen åka hem till Fagersta igen. ”Det var bara roligt”.

lyckad överraskningsfest

När presentöppning och allsång var avklarad var det dags för dem att åka på konsert och oss att åka hemåt igen efter en lyckad överraskningsfest. Det var så skönt att glida ner i tystnaden i spabadet efter det fartfyllda kalaset.

Idag ska vi plocka upp adventspyntet, som jag påbörjade i fredags. Så mysigt att det är dags nu!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ulrica
  28 november, 2022 at 01:12

  Åh, det lät som att ni fick ett riktigt härligt firande :).
  KRAM

  • Reply
   Lena
   28 november, 2022 at 05:57

   Det var det absolut. Han var nöjd!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.