livet

DAN FÖRE DOPPAREDAN 2022 LUGNASTE NÅNSIN

Dan före dopparedan 2022 var nog den lugnaste nånsin. Jag gick runt hela dagen och undrade vad jag glömt. Det var så lugnt att jag var övertygad om att jag missat nåt.

Dan före dopparedan 2022

Det var flera skäl till att det var lugnt. Den största orsaken är att vi på mitt nya jobb inte har årsbokslut nu vid årsskiftet utan sista mars istället. Då har vi vårt största rejs. Så veckorna innan jul har varit som vanliga veckor i princip.

Och eftersom det är så pass lugnt på jobbet så kunde jag vara ledig dagen innan julafton och kommer att vara ledig i mellandagarna. Utom en dag.

Dan före dopparedan 2022

Vi har också städhjälp och vår ordinarie städdag inföll så lägligt torsdagen innan julafton. Kunde inte ha blivit bättre. Vi behövde bara torka av bänkarna lite och dammsuga av lite snabbt efter vårt stök.

Vi hade handlat allt så det var bara att gå runt hemma i lugn och ro och pyssla på med förberedelserna. Andreas jobbade hemifrån på förmiddagen. Jag måste ju erkänna att jag sneglade lite surt på det vackra vädret. Det var ju inte så lugnt med förberedelser att jag kände att jag skulle hinna en promenad.

Dan före dopparedan 2022

Men när han jobbat klart och stod vid spisen råkade jag se att eftermiddagssolen föll så fint på fåtöljerna. Jag sa ”stäng av spisen så tar vi en glögg i fåtöljerna”. Eftersom solen den här årstiden inte visar sig så länge på rätt ställe så gällde det att vara snabb.

Dan före dopparedan 2022

Det var sisådär 6-8 minus så vi letade snabbt fram termobyxorna, jackor och tomteluvor. Kastade ut renfällarna som vi köpte på i somras och värmde glögg. Ja, okej, glöggen var inte varm så länge eftersom det var så kallt ute och att jag satte ner muggarna i snön för att fota, hehe, men det var vit glögg så det gör inte så mycket tycker jag. 😉

Tänk att kunna koppla av och sitta så där dagen innan julafton. Även om det bara var tio minuter. Vi hann faktiskt till och med bada en stund på kvällen. Och slå in sista julklapparna till Uppesittarkväll på tv och inte vid midnatt, hehe. Dan före dopparedan 2022 lugnaste nånsin, som sagt!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.