livet

JULFEST PÅ WALLMANS SALONGER

Igår kväll hade vi julfest på Wallmans salonger. Inte för att det var så speciellt julig’t där, men vi kallar det julfest.

Vi startade först på jobbet med en avtackning och aw med bubbel, snittar och mingel. En man som jobbat i nästan 44 år på företaget avtackades inför pension. Han har haft några nyckelroller och satt sin prägel. Inte bara vi på Stockholmskontoret firade. Några från vårt Finska kontor deltog digitalt trots att det var efter deras arbetstid. Och han fick hälsningar från vårt europeiska huvudkontor i Tyskland. Inte nog med det. Vårt koncernkontor i Japan skickade till och med en hälsning. Så roligt för honom!

julfest på Wallmans salonger

Sen skulle 40 pers pudra näsan, gå på toa och motas ut i en buss. Prick på minuten kunde bussen dra iväg. Det var lite imponerande. Chauffören tog oss genom att halkigt och köigt Stockholm fram till Drottning Viktorias gamla örlogshem bakom Grand Hotell där vi skulle tillbringa kvällen.

Vi placerades vid våra bord på ”hyllan”. Bröd i papperspåsar och tre olika röror höll oss sysselsatta ett tag. Allt tog väldigt lång tid. Det är ju serveringspersonalen som showar så de hade väl svårt att hinna med. Vi var där vid 18 och vid 20 hade vi inte fått varmrätten ännu.

julfest på Wallmans salonger

Härlig glittrig inredning bidrog till show-stämningen.

julfest på Wallmans salonger

Maten var helt okej för att vara på ett sånt ställe. En toast Skagen till förrätt och en extremt mör högrev till varmrätt. (Dock rätt mycket fettslamsor som jag har svårt för). Smakade bra. Amatörartisterna var jätteduktiga. Kanske fick vi se en blivande stjärna.

julfest på Wallmans salonger

James Bond-tema, Elvis Presley-tema och andra låtar varvades med mat och dryck.

julfest på Wallmans salonger

Dock hade jag en lite gnagande tanke under hela eftermiddagen och kvällen. Det hade nämligen varit en stor krock, med minst sju bilar inblandade som gjorde att motorvägen till Enköping skulle vara avstängd ända till kl 6 morgonen efter. Jag förberedde mig på att tvingas åka via Uppsala. En omväg på kanske 45 minuter är inte vad man önskar sig en sen kväll i vinterväglag. Men jag hade tur. När jag skulle köra hem hade de öppnat en fil så jag kunde köra den vanliga vägen.

Vi fick en trevlig Julfest på Wallmans salonger efter uppladdning på jobbet och avslutades med en glad överraskning att kunna komma hem snabbare än beräknat.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.