livet

ÅTERSKENS JULKONSERT 2021

Återskens julkonsert 2021 var fantastisk. Precis som de andra konserterna som jag varit på. Så stämningsfullt! Dessutom blev jag glatt överraskad över ett oväntat soloframträdande…

Stämningen var på topp och förväntningarna höga. Pandemin har ju satt käppar i hjulet för både kören att framträda och för oss att gå på konserter. Men i fredagskväll var det dags för premiär.

Den ena vackra rösten efter den andra levererade glada och fartfyllda julsånger såväl som lugna och stämningsfulla. Duktiga Therese, längst till vänster, har jag hört i många år i olika sammanhang. Så fin röst! Och även de andras röster var fina såklart!

Återskens julkonsert 2021

Några fina duetter levererades.

Återskens julkonsert 2021
Fina Ulrica!

Och så den här bruden då! Fina Ulrica! Men shit vilken röst! Det första jag tänkte var ”varför har jag inte hört hennes röst förr? Vi har ju känt varandra i många år ju!

Jag vet ju visserligen att hon är väldigt lågmäld med sina talanger (och de är många!), men det får bli slut på det nu 🙂 Alltså, inte slut med att talang’a sig utan slut med att vara lågmäld 🙂 Så roligt att hon hade ett soloframträdande. Extra roligt att hon verkade så bekväm och inte det minsta nervös. Roligt att hinna få en liten pratstund efteråt också. Vi har inte setts på flera år, men jag hoppas att vi båda har avverkat en massa måsten och pandemin nu tillåter en dejt. Ser fram emot det!

De är inte många, grabbarna, men jätteduktiga de också.

Här rev de av en dansbandsinspirerad jullåt. Och han till vänster måste jag lyfta lite extra. Han utstrålade sån glädje på scenen och fick igång den lite tröga publiken. Smittande entusiasm!

Längst till höger är körledaren själv. en ledare med många strängar på sin lyra på flera sätt. Han behärskar både röst och ett antal instrument med bravur. Här bjöds vi på en irländsk jullåt.

Återskens julkonsert 2021

Tack snälla bästa Återsken för en jättetrevlig kväll och härlig julstämning som räcker ända fram till jul! Delar lite smakprov på vad vi bjöds på Återskens julkonsert 2021 på mitt Instagram-konto @gottforsjalen.se

Här är lite från 2019 års version då konserten hölls på ett annat ställe.

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Ulrica
  7 december, 2021 at 08:21

  Men åhhhh gulle dej ❤️.. stort tack för dina fina ord!! Jag blir alldeles rörd. Så himla fint du skriver om både mig och om kören, det värmer så gott ska du veta.. mer än du anar faktiskt.
  Självklart ska vi ses snaaaart!!
  Massor med kramar och vad roligt det var att ses och få kramas.
  Ulrica

  • Reply
   Lena
   8 december, 2021 at 06:44

   Och jag blev rör av din och övriga körens sång! Mina ord kommer från hjärtat, som vanligt.

   Kram

 • Reply
  Dagen då jag fick känna mig som en artist - Från tekopp till bergstopp
  7 december, 2021 at 08:43

  […] ni vill se vilket jättefint inlägg Lena skrev om oss, och mig, så klicka här. Stort TACK, Lena, för dina värmande ord […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.