resor - långa & korta

FÖRSTA KVÄLLEN OMBORD PÅ ÅRETS RESA

Första kvällen ombord innehöll alltifrån hamburgertallrik till en show med bubbel och tapas. En lugn och trevlig kväll på årets första resa som gick till Helsingfors.

Dagen började perfekt med en lugn morgon hemma, vidare till lite shopping och ett gympass. Det var strålande sol och vi var supertaggade på att komma iväg.

Första kvällen ombord

Vi gick ombord på Tallink Silja Symphony och möttes av en trevlig ”promenad” kantad av restauranger och butiker.

Vår hytt var lite extra rymlig, hade fönster och vanliga sängar. Så skönt att slippa de där tråkiga våningssängarna. Vi lämnade bagaget och gick en vända längs promenaden. Ooops, jag köpte visst tre klänningar. 

Första kvällen ombord

Sen gick vi till baren i aktern och njöt av solnedgången över Stockholm, bubbel och att resan startat.

Sen var det dags att gå till hytten och byta om för kvällen. Vi hade inte bokat nåt bord på restaurang för att äta middag denna kväll eftersom vi bokat in en show lite senare. Det fick bli en vegoburgare för min del och högrevsburgare för Andreas del. Jättegott. 

Nån timme senare var det dags för kvällens happening. En ABBA-tribute, en show de kallade ”Thank you for the music”.

Första kvällen ombord

För att få boka bra platser så var man tvungen att välja något att äta och dricka. Det fanns alltifrån kaffe och kaka till champagne och något att äta. Vi valde anat bubbel och tapas och fick jättebra platser. Det går att komma dit utan bokning och se showen, men i mån av plats och då får man också lite sämre platser. Själva showen kostade inget. Vi betalade knappt 400 för bubblet och tapasen för oss båda. Helt okej dessa dagar, tyckte vi.

Det var en jättebra show utifrån förutsättningarna. De var riktigt duktiga och levererade. Vi chillade sen en stund innan det var dags att krypa till kojs. Så nöjda med första kvällen ombord.

Första kvällen ombord

Nu har vi precis ätit en lyxig frukost och ska göra Helsingfors i några timmar innan det är dags att åka hemåt igen.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.