bygga nytt inredning

KÖKET ÄR HEMMETS HJÄRTA, SÄGS DET

Att köket är hemmets hjärta har man ju hört några gånger. Och ja, det kan man väl säga eftersom mycket kretsar kring just den platsen i hemmet.

köket är hemmets hjärta

Vi har ett väldigt öppet och socialt kök. Inte jättestort, men heller inte jättelitet. Det passar oss perfekt och är proportionerligt till huset i övrigt. Vi valde en rätt klassisk stil med dragning åt det industriella. Vi båda är rätt praktiskt lagda och behöver absolut inte ha det som är trendigt just nu. Vi tänker oss att vi skulle tröttna rätt fort på svart, eller grått eller grönt kök, eller kök i valnöt eller ek, som varit poppis i ett par år nu. Men jag tycker att det är vansinnigt snyggt! Just nu.

Vita luckor med ram, eller helt släta luckor, har hållit i stil i måååånga år och kommer säkerligen att hålla många år till.

Vi valde ett kakel med lite karaktär i. Lite vågigt, eller hur jag ska säga. Men kakel är ju rätt lätt att byta ut till en mindre kostnad, ifall man tröttnar. Likaså handtagen är lätta att byta ut. Vi valde mörk fog för att markera kaklet och för att ”plocka upp” de mörka handtagen och bänkskivan.

Bänkskivan är kanske lite speciell, vilket inte syns så bra här, men den är rätt mörk och flammig i sitt mönster med rostiga toner. Den kanske man tröttnar på, men även den är ju rätt lätt att byta ut. I det här inlägget ser man köket under uppbyggnad och där bänkskivan syns lite mera.

Jag gillar att det är hyfsat bra med förvaring. Vissa väljer bort överskåp, men det hade nog vi blivit tokiga på. Var gör man av allt, tänker jag?!

Gillar också att det är öppet mot matbord och vardagsrum så det faktiskt går att fortsätta att umgås om man är på olika håll. På det sättet blir köket hemmets hjärta, allt kretsar däromkring på nåt sätt.

Idag är det fredag och snart helg. Då kommer mer tid att läggas i köket eftersom vi då lagar mat som tar längre tid. Önskar er en toppenfredag!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.