hälsa & friluftsliv

SKÖNT ATT VARA IGÅNG MED TRÄNINGEN IGEN

Det är så skönt att vara igång med träningen igen. Jag kan säga det nu när jag haft nån slags regelbundenhet i några månader efter ett längre uppehåll.

skönt att vara igång med träningen

Jag har väl mer eller mindre alltid tränat i nån form. Även om det inte varit mycket så har jag ändå hållit igång. Strax innan vi skulle bygga nytt så sa jag upp gymkortet för att jag tänkte att jag skulle hålla igång så mycket med att riva både trädgård och hus som stod här då, och varva med löprundor.

skönt att vara igång med träningen

Och det gjorde jag. Höll igång alltså. Men det blir ju långt ifrån lika effektivt som när man tränar på riktigt och mer frekvent. Så jag tog upp medlemskapet på gymmet igen och köpte ett gäng PT-timmar som jag spred ut över ett knappt år. Sen var det ju meningen att jag skulle träna mellan våra pass, men det blev alldeles för sällan. Självklart blev ju resultatet att jag blev mer orkeslös, tung och stel i kroppen och fick ont här och där.

skönt att vara igång med träningen

Jag som älskar att känna mig pigg, lätt, stark och allert var allt annat än det under våren och sommaren. I höstas sparkade jag mig själv i arslet och har sett till att det blivit lite mera regelbundet. Så nu har det blivit åtminstone 1-2 gånger per vecka, vilket kan tyckas rätt lite. Oftare hade egentligen varit optimalt.

Men nu får jag vara nöjd med att den här nivån är bättre än den förra nivån. Så skönt att vara igång med träningen igen, som sagt. Men bättre ska det bli hoppas jag.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.