hälsa & friluftsliv

ATT GE SIG UT PÅ PROMENAD ÄR TVUNGET IBLAND

Att ge sig ut på promenad är tvunget ibland. Särskilt när man jobbar hemifrån och inser att det är fint väder. Och särskilt när det dagen innan kommit en snödump som ett stort bakslag på våren.

ge sig ut på promenad är tvunget

Jag skottade garageuppfarten, vår och svärmarnas, igår kväll. När jag sen vaknade i morse insåg jag att det kommit nästan lika mycket snö till under natten. Så före sju var jag ute med snösläden.

ge sig ut på promenad är tvunget

Efter skottandet satte jag mig i jobbgrottan. Jobbgrottan är vårt kontorsrum som vetter mot norr och där man sitter med ryggen mot fönstret. Det är alltså först när man vänder sig om eller går ut från kontoret som man ser vad det är för väder.

Jag blev glatt överraskad när jag konstaterade att de grå tunga snömolnen dragit bort. På lunchen drog jag på mig hikingkläder och tog en prommis. Jag tog med mig en sekatör eftersom jag hade sett en fälld björk intill golfklubben tidigare. När jag gått en vända så gick jag till trädet och knipsade av ett stort fång kvistar till påskpyntet.

ge sig ut på promenad är tvunget

Det var ganska kallt och blåsigt, men så skönt ändå. Att ge sig ut på promenad är tvunget ibland som sagt. Sen får man belöningen.

Jag fixade lite med vårblommor vid entrén när jag sen kom tillbaka. Solen värmde otroligt mycket så snön smälte bort en hel del under eftermiddagen.

Och nu på morgonen då?! Det är 11 minus! Så surt! Men jaja, inget man kan påverka i alla fall så det är bara att vänta.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anna i Portugal
  29 mars, 2023 at 09:28

  Vi hade vår första sommardag igår med över 30 grader.. en kontrast som heter duga. Men det är ju det vi söker, en av anledningarna till att vi flyttat hit. Fint med björkris till påskpyntet.

  • Reply
   Lena
   29 mars, 2023 at 08:29

   Men oj! 30 grader redan nu! Härligt!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.