hälsa & friluftsliv livet

FÖRLOVNING PÅ MÄLARENS KLIPPOR

I helgen tog vi nästa steg i vår gemensamma framtid. Vi slog till med en romantisk förlovning på Mälarens klippor, intill vandringsleden. En förlovning under en klarblå himmel och strålande sol. Vi hade inte kunnat drömma om en bättre dag eller en bättre plats!

När vi hade bestämt att vi skulle förlova oss så visste vi inte exakt vilken dag vi skulle välja. Det var osäkert in i det sista. Ringarna var fixade i god tid innan så vi skulle kunna slå till när vi ville. Vi hade spanat in väderprognosen i 10 dagar och höll nästan andan i 10 dagar. Prognosen visade nämligen dag efter dag på strålande sol denna lördag. Vi förberedde packningen kvällen innan för att kunna åka hemifrån så tidigt som möjligt.

Förlovning på Mälarens klippor
Förlovning på Mälarens klippor

För ganska precis två år sedan berättade jag på bloggen om att det fanns någon i mitt liv. Han som tog min hand och vann mitt hjärta. Sen berättade jag om att vi var sambos med två hem. Och på sensommaren blev vi sambos på riktigt. Vi har skyndat ganska långsamt.

Nu kändes det naturligt att ta nästa steg och naturligt att göra det just där.

När vi kom fram till vår favvoplats var den upptagen av en liten familj, men de gick vidare ganska snart. Med spänd förväntan förberedde vi allt som vi planerat. A fixade en härlig brasa medan jag sprang runt och fotade som en galning. (Jag hade 200 bilder med mig hem, haha). Vi plockade fram ringarna. Har kan du läsa mera om vår dag.

A plockade fram den lilla flaskan champagne. Jag riggade kamerastativet.

Jag tog försiktigt fram våra fina champganeglas.

Den mest romantiska förlovning man kan tänka sig!
Den mest romantiska förlovning man kan tänka sig!

Jag fotade lite till och A eldade lite till. Det var som att vi båda ville dra ut på det lite för att njuta av stunden och samtidigt ville vi ha det gjort så fort som möjligt.

En romantisk förlovning på Mälarens klippor
En romantisk förlovning på Mälarens klippor

Men till sist så sa vi att det var dags. A hällde upp champagnen.

Han ville också fota lite såklart. Det gäller att föreviga dagen med alla kameror man kan hitta 🙂

Vi hade inte kunnat få en bättre dag för förlovning!
Vi hade inte kunnat få en bättre dag för förlovning!

Så så mysig plats. Nu tror väl alla att det var jag som föreslog platsen eftersom det är jag som lurat på A det där med friluftsliv. Men så var det inte. Det var faktiskt han som tog upp det. Att det vore mysigt just där för att det liksom är ”vår plats”. Där har vi tillbringat ganska mycket tid och där har vi lärt känna varandra, i mångt och mycket.

Shit, vilken dag vi fick sen! Alltså, hur många dagar har det varit sol under senaste halvåret?! Typ tre kanske, eller nåt. Och vi lyckades pricka så bra.

Haha, jag ser inte klok ut med dubbla mössor. Jamen det var ju bara nån plusgrad på morgonen och den vita blåser det rakt igenom. Sen glömde jag visst att ta av en mössa 🙂

Vi njöt av champagne och praliner. Och vi åt såklart lite italienskt plock och drack lite vin. Efter fem timmar insåg vi att det nog var dags att dra sig hemåt.

Vilken tur min prins, att du vågade köpa mig på postorder. Tack för att du tog min hand och vann mitt hjärta! Tack för att du fortfarande finns vid min sida. Du gör mig så lycklig! Från och med nu ska du få ditt riktiga namn här på bloggen. Älskar dig, Andreas!

Må bäst!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Amanda (Swedish Passport)
  20 mars, 2020 at 07:37

  Men alltså åh! Lät verkligen helt fantastiskt, stort grattis till er! 😀

 • Reply
  Karin
  20 mars, 2020 at 02:36

  Åh, vad härligt! Stort grattis till er båda! Leve kärleken!

 • Reply
  FREEDOMtravel
  21 mars, 2020 at 10:39

  Sååå fint! Stort stort GRATTIS igen! 🙂

 • Reply
  andreas
  21 mars, 2020 at 06:36

  Jaha, Vad ska man säga till ett sånt här inlägg…..
  – Jag har tydligen fått min älskade kvinna på postorder.
  – Jag tog tydligen hennes hand och behöll den i min.
  – På något sätt vann jag tydligen hennes hjärta.
  – Utan omsvep står jag tydligen vid hennes sida.
  – Tydligen gör jag henne lycklig och tydligen har jag fått ett namn.

  Jag kan bara säga att jag vunnit högsta vinsten.

  – Jag har fått det bästa man kan önska sig.
  – Jag har fått en kvinna att älska.
  – Jag har fått en kvinna att leva livet med.
  – Jag har fått den kvinna jag vill göra allt med.

  Kort och gott….. Jag har fått allt man drömt och längtat efter.

  Jag älskar dig till Pluto och tillbaka Lena och jag är så glad, stolt och lycklig över att det är vi.❤️❤️❤️

 • Reply
  ulrica
  25 mars, 2020 at 11:37

  Men alltså.. nu sitter jag här med gåshud och tårar i ögonen.. så oändligt fint ni båda skriver och visar er kärlek.. jag blir alldeles varm i hela kroppen :-).
  Stort stort GRATTIS återigen och jag är såååå glad för er båda, ni är en match made in heaven!
  KRAAAM

 • Reply
  VI HAR FIRAT ETT STORT STEG - Gott för själen
  15 juli, 2020 at 06:01

  […] fastighet till mig. Och jag har alltså köpt halva hans fastighet. Tänka sig. Det känns stort! Att förlova sig är visserligen stort det också, men det här känns på nåt sätt ännu större. Det känns […]

 • Reply
  VÄRSTA FINMIDDAGEN OCH DET BLEV SÅ GOTT! - Gott för själen
  1 november, 2020 at 10:15

  […] känns som det var en evighet sen som vi gjorde det där lilla extra. Jag tror det var senast då vi förlovade oss. Vi har liksom inte haft tid eller lust tror jag. Men igår dukade jag lite extra fint. Sen gjorde […]

 • Reply
  ETTÅRSJUBILEUM SOM BLEV RIKTIGT BRA - Gott för själen
  14 mars, 2021 at 06:13

  […] packade ryggsäckarna för en dag i Härjarö naturreservat. Skogen där själva förlovningen skedde förra […]

 • Reply
  DET ÄR NÅT MEDITATIVT MED FRILUFTSLIVET - Gott för själen
  18 mars, 2021 at 06:31

  […] De här bilderna är från i lördags då vi firade ettårig förlovningsdag i Härjarö naturreservat. Här kan du läsa mera om den och här kan du läsa mera om förlovningsdagen. […]

 • Reply
  TRERÄTTERS I SKOGEN PÅ ÅRSDAGEN - Gott för själen
  14 mars, 2022 at 06:00

  […] vår klippa, där själva förlovningen ägde rum, där vi oftast brukar hänga, var upptagen. Det var ju typiskt, just den här dagen då vi ville […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.