Detta inlägg innehåller reklam och annonslänkar för Newport och Cervera.
Det känns som det var en evighet sen som vi gjorde det där lilla extra. Jag tror det var senast då vi förlovade oss. Vi har liksom inte haft tid eller lust tror jag. Men igår dukade jag lite extra fint. Sen gjorde vi värsta finmiddagen och det blev så gott!
Jag bottnade med en svart duk, som helt enkelt är tyg på löpmeter från Ikea. Det har jag haft i många år lite då och då. Det är ju inte värdens bästa färgbeständighet så jag har fått köpa nytt tyg ett par gånger.
Sen letade jag fram mina söta spökljus. De är köpta i en liten butik här i Enköping för många år sedan.
Sen la jag på en gammal tyllgardin och tvinnade den lite för att få lite liv. Strösslade sen på små fladdermöss.
Lite halloween/allhelgona-feeling ville jag ha även om just denna helg mer är tänkt att man ”ska” minnas de som inte längre är med oss här i jordelivet. Det kan man ju göra ändå, tänker jag, även om det ligger fladdermöss på bordet.
De här vackra ljusstakarna Carat från Orrefors fick jag från syrrans familj i 50-årspresent. Här hittar man dem. Upptäckte nu att det är 53% rabatt på dem. De finns i flera storlekar i både mässing och rostfritt stål. I samma serie finns även ljuslyktor, vas och tallrikar.
Jag hade också köpt några små dekorationspumpor. Det är riktiga pumpor, men de är bara för dekoration. Vet egentligen inte vad som är skillnaden. Förmodligen är de inte goda.
När jag dukat och pyntat klart satte vi igång med maten. Säsongens första svampmacka. Att steka i rikligt med smör är hemligheten. Scharlottenlök och timjan ger det lilla extra. Andreas la på sallad på mackan, på med svampen och några så tomatklyftor fick göra sällskap. Såååå gott! Som en av mina medarbetare sa, svampmacka är så gott så man vill liksom inte äta den för att man vill ha den kvar. Jag hade inte kunnat säga det bättre själv!
Till en början hade jag dukat med både vitvins– och rödvinsglas, men det var mest för syns skull, haha 🙂 Vi drack samma vin till både förrätt och varmrätt.
Vi hade ett lite ”bättre” vin så dagen till ära hällde Andreas upp det i den ganska nyinköpta karaffen som hör till samma serie som glasen. Den är så stilren och vacker. Och stor. På bilden är en hel flaska upphälld, hehe. Jag tror att det finns flera storlekar, men vi har den stora.
De vackra underläggen i rotting gör sig fint till de vita tallrikarna och den fina maten. Det senaste jag kompletterat med är servettringarna. Svinbilliga, de kostar bara 40 kr just nu! I ringarna hade jag lagt linnetyg som klippts till för att bli servetter.
Efter att svampmackan landat i magen fixade vi det sista med varmrätten. Helstekt oxfilé, potatisbakelse, svampröra och persiljekräm. Så så gott! Perfekt avvägda smaker! Som tur var hade vi inte planerat nån dessert. Jag fick kämpa med att orka hela varmrätten.
Efter en stunds soffhäng framför Så mycket bättre så blev jag så trött så jag tappade huvudet. Inte så konstigt eftersom jag vaknat vid fem och varit igång sedan sex. Det var bara att ge upp och lägga sig. I vilket fall var vi väldigt nöjda med värsta finmiddagen!
Må bäst!
6 Comments
FREEDOMtravel
1 november, 2020 at 07:22Vilken lyxmiddag! Låter fantastiskt gott!
Lena
6 november, 2020 at 05:30Ja, det var verkligen jättegott!
Maria - Wikers Liv
5 november, 2020 at 07:43Åh så gott! Och så snyggt dukat! Jag gillar också att lägga lite krut på dukningen ibland , det gör ganska mycket extra faktiskt 🙂
Jag har också de där servettringarna, så snygga!
Så fin karaff också, och vad gott med ”fin-vin”. Det bästa är väl tycker jag, när man kan dricka samma vin hela måltiden igenom 🙂
Kram/Maria
Lena
6 november, 2020 at 05:29Tack, kul att du gillar’t!
Ulrica
26 november, 2020 at 11:35Wohooo, så fint dukat och så härligt med en riktig lyxkväll :).
Jag ska försöka mig på att göra en mustig kycklinggryta i morgon kväll och skapa en härlig kväll i matsalen.. får väl se om jag lyckas lika bra som du <3
KRAM Ulrica
Lena
6 december, 2020 at 08:06Jag är säker på att kycklinggrytan blev jättegod!