hälsa & friluftsliv

ETTÅRSJUBILEUM SOM BLEV RIKTIGT BRA

Vi fick ett ettårsjubileum som blev riktigt bra! Ettårig förlovningsdag. Dagen startade med att jag fick frukost på sängen. Strax efter sju dessutom! Ja, faktiskt. Min kära sambo råkade vakna hiskligt tidigt för att vara han. Det här inlägget blir en kortversion av dagen. Mera kommer sen.

Ettårsjubileum startade med frukost på sängen
Ettårsjubileum startade med frukost på sängen

Jag var vaken när han tassade upp och stängde dörren. När jag sen hörde att han direkt började pyssla i köket så fortsatte jag att låtsassova. Jag tänkte att kanske är dagen kommen då jag spontant ska få frukost på sängen 🙂 Det har ju hänt en gång tidigare då jag med yttersta tydlighet fick berätta att jag låtsassov...

Han är en riktig tröttmössa så det händer typ aldrig att han går upp före mig. Men nu hände det och dessutom på dagen då vi skulle fira ettårsdag. Jag blev så himla glad. Det gör inget att jag inte får det så ofta. Han pysslar om mig så mycket ändå.

Vi åt frukost i lugn och ro innan vi gick upp och gjorde oss i ordning. Vi firade igår, men det är ju idag som är den riktiga årsdagen.

Vi packade ryggsäckarna för en dag i Härjarö naturreservat. Skogen där själva förlovningen skedde förra året.

Vi tänkte att vi skulle testa en ny rastplats och inte bara ta den gamla vanliga. Gick till Härjarö Udd.

Klippan är fin där längst ut, men rastplatsen är inbäddad mellan träden. Inte så kul utsikt. Det är säkert skönt en varm sommardag att sitta i skuggan, men inte en sån här dag i mars.

Gråmulet, men vindstilla denna dag för ettårsjubileum
Gråmulet, men vindstilla denna dag för ettårsjubileum

Det var en lite gråmulen dag, men näst intill vindstilla och sisådär fem plusgrader. Betydligt skönare än vad det ser ut på bilderna.

Ettårsjubileum firades med en vandringstur
Ettårsjubileum firades med en vandringstur

Jag plockade fram fika medan Andreas hög ved och fixade en brasa. Så tyst och lugnt. Vi hängde där i närmare fyra timmar innan vi åkte hem och korkade upp champagnen vi fick i julklapp av Andreas systerson.

Han gjorde visst inte bara en brasa utan tog min kamera och la sig på klipporna och fotade också. 🙂

Ett tag efter att vi fikat så blev det perfekt grillglöd så vi plockade fram chorizo, kycklingkorv och vanlig grillkorv. Det är ju trots allt rätt gott med korv och bröd.

Ettårsjubileum med varsin ring på fingret
Ettårsjubileum med varsin ring på fingret

Jag försökte låtsas att jag fotade korvarna för att få med honom också. Han som inte alls gillar att vara med på bild. ”Jag är inte född igår, jag ser var du riktar linsen” säger han här och flinar lite. Jag hoppas att han nån gång ska vänja sig och bli mera avslappnad. På nåt konstigt sätt lyckas han oftast att se helt annorlunda ut på bild, förmodligen för att han är så obekväm. Den här bilden blev riktigt bra tycker jag.

Andreas, dryga tre år har gått sen dagen då du ”köpte mig på postorder” 😉 Att skapa ett konto på en dejtingsida är inte så dumt. Ett år med ring på fingret har gått. Jag är så glad att vi har det så bra tillsammans, att vi håller på att skapa oss ett gemensamt hus och att vi har det så roligt tillsammans! Älskar dig oändligt! Vi kör några år till va’? <3 <3 <3

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Sallys hus
  15 mars, 2021 at 05:57

  Meeen ååå❤️❤️❤️ Klockan är snart 06 och jag sitter ute på en renfäll sedan 05 eftersom en liten vovve inte mår bra och behöver beta gräs. O medans fåglarna sjunger upp läser jag det här😍😍 SÅ SÅ fint😍 tårarna trillar och jag är himla glad för din skull… för er skull❤️ Du är värd all kärlek i världen ❤️ Vilken underbar dag ni hade och jag tycker minsann han borde vara med på bild oftare 😍 stor varm kram Katarina

  • Reply
   Lena
   15 mars, 2021 at 06:16

   Åh, tack snälla söta! Ja, visst borde han 🙂

   Vad tråkigt att hon inte mår bra. Hon verkar ha bekymmer hon! :>

   Kram

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  15 mars, 2021 at 07:47

  Åh så fint Lena! Grattis till erat första år med ringar ❤️ Du är så värd denna lycka!
  Väldigt fin bild på dig där, vad roligt att han tog den utan att du visste om det.
  Jag är egentligen inte heller alls bekväm med att vara med på bild. Jag kan tycka när jag tittar mig i spegeln att jag ser väl ändå ”rätt okej” ut… men sen på bild… ”Va? Ser jag verkligen ut sådär??!!” 😉
  Jättefin bild på honom!
  Kram och ha nu en ny fin vecka!
  /Maria

  • Reply
   Lena
   16 mars, 2021 at 05:43

   Tack snälla!

   Jag har också varit jätteobekväm med att vara med på bild, men har för länge sen passerat den känslan och känslan över att vara förvånad över utseendet. Jag ser ut som jag gör, helt enkelt. Så det är som det är. Typ.

   Kram

 • Reply
  DET ÄR NÅT MEDITATIVT MED FRILUFTSLIVET - Gott för själen
  18 mars, 2021 at 06:31

  […] bilderna är från i lördags då vi firade ettårig förlovningsdag i Härjarö naturreservat. Här kan du läsa mera om den och här kan du läsa mera om […]

 • Reply
  MYSMIDDAG NÄR DEN ÄR SOM BÄST - Gott för själen
  6 maj, 2021 at 06:00

  […] Här kan man läsa om vad vi gjorde på dagen. […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.