livet

JAG LÅTSASSOVER, BARA SÅ DU VET

Låtsassover jag kanske jag får frukost på sängen, tänkte jag i söndags morse. Det var min födelsedag och jag hade vaknat alldeles för tidigt som vanligt. Jag tassade upp och drog iväg på en löprunda. Medan jag stoppade lite i magen hörde jag en telefonsignal från sovrummet. Vad är det för galning som ringer 07.15 en söndagmorgon, tänkte jag. Telefonen tystnade. Vad jag inte visste då var att han bytt ringsignal och hade ställt klockan för att gå upp och göra frukost åt mig. Konstaterade att jag redan var uppe och somnade om 🙂

Låtsassover jag kanske det blir frukost på sängen.
Låtsassover jag kanske det blir frukost på sängen.


Andreas är en riktig tröttmössa på morgnarna så jag hade absolut inte förväntat mig någon aktivitet från hans håll än på ett tag. Strax efter att jag var tillbaka så kom han upp. Muttrade något om att han tänkt göra frukost. Gulle, han hade ställt klockan, typ mitt i natten, för att uppvakta mig!

Medan han var på toa sprang jag in i sovrummet, stängde dörren (struntade i att jag var svettig eftersom jag ändå skulle byta lakan). Sen var det alldeles dödstyst från köket. Jag var tvungen att titta ut från sovrummet och säga ”Jag låtsassover, bara så du vet”. Då blev det fart i köket.

Efter en stund kom han in med en jättehärlig frukost toppad med en varsin liten skvätt champagne som var kvar från firandet kvällen innan. Ibland får man styra upp saker och vara tydlig ifall det gått lite tokigt 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  ETTÅRSJUBILEUM SOM BLEV RIKTIGT BRA - Gott för själen
  14 mars, 2021 at 06:13

  […] Jag var vaken när han tassade upp och stängde dörren. När jag sen hörde att han direkt började pyssla i köket så fortsatte jag att låtsassova. Jag tänkte att kanske är dagen kommen då jag spontant ska få frukost på sängen 🙂 Det har ju hänt en gång tidigare då jag med yttersta tydlighet fick berätta att jag låtsassov… […]

 • Reply
  FRUKOSTBRÖD - KALLJÄST VARIANT - Gott för själen
  15 april, 2021 at 06:59

  […] vara lätt på morgonen tycker jag. Det är ju bra när det är lätt även för Andreas när jag låtsassover och han ska ge mig frukost på sängen […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.