inredning livet

MYSMIDDAG NÄR DEN ÄR SOM BÄST

På vår ettåriga förlovningsdag hade vi en mysmiddag när den är som bäst. Tänkte jag skulle visa lite från den kvällen. Det är nu nästan två månader sedan, men jag har glömt det sista inlägget.

Här kan man läsa om vad vi gjorde på dagen.

När vi kom hem mot kvällningen tog vi fram champagnen som vi fick i julklapp av Andreas systerson. Det var visst en sort som fanns tillfälligt i sortimentet. Jättegod! Roligt att kunna dricka den vid ett speciellt tillfälle.

Mysmiddag när den är som bäst startar med champagne
Mysmiddag när den är som bäst startar med champagne

Champagnen hälldes upp och vi skålade innan maten.

Vi (läs jag) dukade lite extra fint och vi (läs Andreas) lagade mat. På bordet finns champagneglasen Orrefors Difference Sparkling och rödvinsglasen Orrefors difference Mature. Här finns alla glas i serien. Vi har ett antal flera modeller, men de tillverkas inte längre. Vitt porslin funkar alltid. Vi har enkla stilrena från Ikea. Tallriksunderlägg och servettringar i rotting mjukar upp lite. Vi har valt i färgen Cognac.

Mysmiddag när den är som bäst

Till förrätt hade vi carpaccio med pinjenötter, parmesan och ruccola. Fortsatte med champagnen till det, efter tips från Systembolaget. Toppengott!

Till varmrätt hade vi oxfilé, potatisgratäng och grönsaker. Och ett lite bättre rött vin till det. En klassisk kombo som alltid går hem. Lite senare åt vi ost och kex, som jag glömde fota, istället för dessert.

Mysmiddag när den är som bäst
Mysmiddag när den är som bäst

Så himla mysig dag och kväll vi fick. Vi kan konsten att umgås och trivas i varandras sällskap.

Här kan man läsa om själva förlovningen.

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  7 maj, 2021 at 08:49

  Så glad att ni också kan den där konsten att umgås och trivas tillsammans! ❤️
  Champagne är aldrig fel! 😉 Vi brukar också börja med ett glas champagne som även får fortsätta som dryck till förrätten. Festligt!
  Tack för Champagnetips, alltid kul att testa nya. Såg att den går att beställa, fanns i två prisklasser, (och även som rosé) ni verkar nog ha fått den dyraste 😉😊
  Så gott ni åt och dukningen var jättetrevlig! stort gilla på den! Jag har också dessa servettringar, men inte undertallrikarna, men man kanske skulle skaffa några ?
  Kram och fin fredag till dig!
  /Maria

  • Reply
   Lena
   8 maj, 2021 at 07:53

   Champagne är aldrig fel, som sagt! Jaha, kul att du kollade. Då kanske man ska beställa den nån gång då. Rosé vore roligt att testa. Det blirlite extra trevligt med de där tallriksunderläggen. Det lyfter ytterligare.

   Kram Lena

 • Reply
  FREEDOMtravel
  7 maj, 2021 at 09:27

  Så gott det ser ut! Vi gillar oxå att lyxa med god mat 🙂 Önskar en fin helg!!!

  • Reply
   Lena
   8 maj, 2021 at 07:54

   Hehe, ja ni lyxar ju till det både vardag som helg har jag sett 😉 Riktigt fin mat ni (Peter) fixar!

   Kram Lena

 • Reply
  ANNORLUNDA MAT HAR STÅTT PÅ SCHEMAT - Gott för själen
  12 maj, 2021 at 06:01

  […] rätter, bara lite annorlunda än vad vi brukar köra med. Det är ju inte varje dag vi äter sånt här, kan man ju säga. Jag kan absolut föreställa mig att vi inte är ensamma om att ha ett ganska […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.