umgänge

DAGEN EFTER KVÄLLEN FÖRE I MJUKISKLÄDER

Igår var det en sån där dagen efter kvällen före-dag då vi hasade runt i mjukisar. Vi hade en väldigt trevlig eftermiddag, kväll och förmiddag med barndomsvänner till mig.

dagen efter kvällen före

Då de kom till oss på eftermiddagen startade vi med en enkel fika innan vi gick iväg till ett museum. Det besöker berättar jag om i ett senare inlägg. Väldigt trevligt besök där.

dagen efter kvällen före

Vi tog sen en liten omväg hem för att Andreas skulle visa lite mera om var verksamheten bakom museet höll till. När vi sen kom hem chillade vi nån timme med Cava och snittar. Fråga mig inte varför vi valde det receptet eftersom Andreas inte gillar valnötter och jag inte gillar rosmarin normalt sett. Men det här var nåt helt annat. Jättegott tyckte vi.

Och förrätten var en carpaccio. Även det ett recept vi testade för första gången. Riktigt gott. Dock saknade jag lite honung så det la till på min tallrik. De andra var nöjda som det var. Jag som oftast glömmer att fota när vi har gäster, blev påmind flera gånger så en del bilder blev det allt. Varmrätten blev bortglömd helt. Men det var iallafall tjälknöl (ja, faktiskt) och potatisgratäng.

Efter varmrätten hoppade vi ner i spabadet och satt en dryg timme. Chillade, lyssnade på musik, hade bubbel i vattnet och bubbel i glasen.

dagen efter kvällen före

När vi var nöjda med det så gick vi in och tog desserten. Till dessert gjorde jag chokladmousse med grädde och dajm. Till det tog vi kaffe och rom.

Sen tyckte vi nog alla att vi chillade bara en liten stund, men plötsligt hade klockan passerat 01 med råge. Efter frukost igår tog vi en promenad innan våra gäster åkte hem. Så mysigt att ses!

Resten av dagen kändes som ett välbehövlig dagen efter kvällen före-lugn. Jag var så trött att jag till och med somnade i soffan på eftermiddagen. Det händer typ inte. Men så hade jag sovit dåligt natten innan också.

Nu laddar vi för en kort arbetsvecka innan vi åker på en resa över helgen.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anna i Portugal
  6 mars, 2023 at 09:31

  Snittarna och efterrätten låter jättegott (jag äter inte kött så de andra rätterna lockade av naturliga skäl inte). Underbart att bada i bubbelpoolen in emellan rätterna! Att sova middag är riktigt härligt tycker jag, något jag gärna göra om jag sovit dåligt. Men bara typ i 30 min så jag ändå lätt somnar på kvällen igen.

  • Reply
   Lena
   7 mars, 2023 at 01:02

   Kul att du lockades av ett par rätter iallafall 🙂 Vi äter gärna ”icke-kött-rätter” också, men den här gången blev det detta val.

   Ja, det är verkligen trevligt och mysigt att bryta av med bad.

   Det är ju helt klart rätt skönt att sova middag, men det är extremt sällan jag lyckas med det. Sen tycker jag i och för sig att jag blir så tung i huvudet av att sova på dagen. Men vilan är ju bra 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.