livet umgänge

LÅNGFREDAG MED MAT OCH FAMILJ

Igår hade vi en mysig långfredag med mat och familj. Vi hade bjudit hem till påskmiddag på eftermiddagen. Så mysigt att få ha dem hos oss i några timmar. Även om man som vanligt inte hinner prata så mycket.

långfredag med mat och familj

Vi hade förberett en hel del av maten redan kvällen innan. Dessutom vaknade vi båda tidigt och var uppe vid 7, så det flöt på lugnt och strukturerat med det sista. Jag la såklart en del tid på dukning och dekoration. Det tycker jag är det roligaste.

Jag hade köpt en påse sisal som jag gjorde fågelbon av och la några chokladägg däri.

långfredag med mat och familj

Och jag hittade små kycklingar på Ica Maxi. Det var nog tänkt att de skulle hänga i påskriset, eftersom det var ett snöre på dem, men det klippte jag bort. Det var roligare att strö ut dem på bordet, så där lite slarvigt.

Några gula servetter med kaninöron och vaser med gula tulpaner och påskliljor fick bidra med färgen på bordet.

Inget märkvärdigt, påskostat eller avancerat på nåt sätt, men lite extra påskinspirerat i alla fall.

långfredag med mat och familj

Runt bordet var äldsta sonen med sambo, mellansonen med sambo, dottern, mina föräldrar och Andreas föräldrar. Andreas dotter med sambo kunde tyvärr inte komma eftersom de jobbade.

långfredag med mat och familj

Som vanligt är det kallskurna bäst och där min favvo är ägg- och anjovissallad med pepparrotskräm. Den har jag gjort i några år nu och tröttnar inte.

långfredag med mat och familj

Det var vår långfredag med mat och familj det. När alla åkt hem packade vi ut en del i husbilen innan vi hoppade ner i spabadet en stund. Idag bär det iväg till Gysinge Gästrikland.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.