livet

PLUGGA FILMPRODUKTION I USA – UPPDATERING FRÅN DOTTERN

 

Det var länge sen jag uppdaterade nåt från dottern som pluggar i Santa Barbara, California.

 

IMG_2160 x

Dottern är inne på sin tredje termin i USA. Hon pluggade först läsåret 2014-2015, sen var hon hemma ett halvår och jobbade. Sen drog hon iväg igen för en knapp månad sedan. Hennes inriktning är filmproduktion.

Det är förvånansvärt hög nivå på kurserna så de levererar riktigt bra filmer. Så pass bra att en film till och med ska vara med på en internationell filmfestival. (Ja, jag vet att jag tjatat om kvalitén förut, men jag är så impad!). Hon läser just nu kurserna Computer animation, Color correction, Documentary filmmaking och Ethic in criminal justice.

Efter första Documentary-lektionen var hon helt exalterad. De hade Skype’at med Spike Lee’s produktionsbolag, närmare bestämt en editor (redaktör). Han berättade om arbetet med dokumentärfilmen Michael Jackson’s Journey from Motown to off the Wall, som de precis är klara med. Heavy stuff alltså. Förstår att hon tyckte det var coolt!

Den sista kursen jag nämnde, Ethic in criminal justice (etik i straffrätt) är ju ingen film-kurs men det är fullt möjligt att läsa andra off topic-kurser också. Hon är en sann humanist och pratar ofta om orättvisor, rasism, jämställdhet o s v så jag förstår att hon valde den kursen. Den kan ju dessutom lätt kopplas till dokumentärfilmning.

Vill ni läsa mera om USA-studier så skuttar ni bara in på den här länken eller väljer den kategorin i högerspalten.

Bilden förresten, den är hennes egen från förra läsåret så några av er kanske har sett den förut. Men hon är lite snål med bilder 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.