Påskdukning i varma färgtoner är min grej det. Jag gillar det mjuka och behagliga så det känns som man vill gosa ner sig i hela härligheten. Igår hade vi en mysig påskmiddag på tu man hand.
I slutet av inlägget kommer länkar till inköpsställen.
Påskdukning i varma färgtoner
Jag hade, som sagt, plötsligt fått en bonusdag ledigt igår. Självklart tog jag tillfället i akt. Först var vi på stan, bland annat besökte vi den här butiken och vi kompletteringshandlade lite mat och annat.
När vi kom hem bakade jag en kladdkaka som vi ska ha med oss till mellansonen och hans sambo idag. Medan kakan kallnade så passade jag på att förbereda för kvällen med dukningen.
Andreas hade köpt lite små godisägg, på uppdrag av mig. Jag tycker det är så fint till påskdukningen. Jag hade också fyndat en kruka tete-a-tete för 10 kronor. Perfekt med utslagna blommor att klippa av till dukningen. Och jag knipsade av några små björkkvistar från riset och stack ner. De små vaserna har jag fått av dottern. Älskar dem! Använder dem mycket.
Satte fram tallriksunderlägg, tallrikar, glas och bestick.
Och jag gjorde väldigt enkla påskharar av servetterna och stack ner i servettringarna. Titta så fin kontrast mellan det mörka blanka och de vårljusa servetterna. Love it!
Ett par dagar innan hade jag muttrat om att vi inte hade några påskblommor alls. Det såg så tråkigt och eländigt ut, och inte skulle jag hinna köpa några heller, eftersom jag trodde att jag skulle jobba så mycket. Jamen vad hände då?! Min kära sambo kom hem med en stor härlig påskinspirerad brett och en påskinspirerad kruka med blomma och pynt. Gissa om jag blev glad! Sen hann vi visserligen till blombutiken ändå, eftersom jag inte jobbade så mycket.
Påskmiddag på tu man hand
Dukningen blev lagom klar till det var dags att duscha och byta om till badkläder. Denna kväll badade vi först och åt middag sen.
Vi kokade potatis och ägg. Skalade räkor och stekte köttbullar och prinskorv. La upp sill, gräddfil, gräslök och skinka. Skalade ägg och gjorde ägghalvor med majo och räkor. Och vips hade vi en traditionell påskmiddag. Traditionell i min värld i alla fall.
Mmmm, gott!
Mmm, gott det här också! Jodå, de där till höger är snapsglas. På riktigt alltså. Och det är en sån stor skillnad att dricka ur såna glas jämfört med ”vanliga” snapsglas. Det blir en helt annan upplevelse, tycker vi i alla fall. Kryddornas dofter fyller glaset och man njuter av snapsen på ett annat sätt. Testa om ni får möjlighet, är mitt tips!
Japp, visst måste brasan vara tänd för en riktigt mysig kväll! Och mysigt, det hade vi. Efter middagen blev det lite soffhäng innan det var dags att avsluta kvällen.
Våra tallriksunderlägg och servettringar finns i två färger, vi har färgen cognac. Här hittar du alla.
Vasen som buketten står i har jag haft i många år nu. Den hittar du här. Min är 250 mm.
Tallrikarna är de här De använder vi både till vardag och fest. (ej annonslänk).
Besticken verkar inte finnas kvar på marknaden. Men här finns det andra fina från samma varumärke. Våra liknar de som heter Carina.
Må bäst!
2 Comments
Anna i Portugal
8 april, 2023 at 08:24Du har verkligen skapat en påskkänsla där! Vackert!
Lena
10 april, 2023 at 07:50Tack snälla du!