bygga nytt trädgård

FRUKOSTALTANEN ÄR INVIGD INNAN DEN ÄR KLAR

Frukostaltanen är invigd som planerat. Jag hade siktat in mig på att inviga i helgen om det så skulle regna. Men vi fick en underbart skön och solig morgon där i hörnan utan en endaste droppe regn.

Frukostaltanen är invigd

Vi hade slitit en del i trädgården på fredagseftermiddagen och kvällen, så vi vaknade med stela och trötta kroppar.

Frukostaltanen är invigd

Tidigt, för att vara lördagmorgon, gjorde Andreas äggfrukost och bar ut.

Jag tog några bilder dagen innan. Så här ser den ut, den bit som är klar. Den ska förstås sträcka sig förbi dörren till groventrén. Just nu står där ett par gamla stolar, fullt funktionsdugliga, så de får nog stanna. Ett gammalt ihopfällbart campingbord får stå där tills vi hittar ett lite större och stabilare. Men ingen brådska med det.

Ett vind- och insynsskydd har delvis kommit upp. Vi ska ta bort en panelbräda eftersom det blev lite onödigt högt. Sen ska vi isolera, för att jag tycker det blir sånt mysigt och dämpat ljud och lugn intill en sån vägg. Och sen ska det förstås skruvas panelbrädor på hit-sidan också. Ett lågt staket ska upp till höger i bild, ett tak ska vi ha också och en trappa ska byggas ungefär där jag står och fotar.

Frukostaltanen är invigd

Så där ja, frukostaltanen är invigd. Det var så otroligt mysigt att sitta där i morgonsolen. Precis lika härligt som jag drömt om.

Och jäklarns vilken helg vi haft. Grävmaskinen och våra muskler har verkligen fått bekänna färg. Här är lite av vad vi gjorde i lördags. Trädgården är i ett kaos just nu. Men det får väl lov att bli så innan det blir fint. Tyvärr hann vi inte klart med maskinen som vi tänkt så vi får hyra igen om ett par helger. Surt, men så får det bli.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.