bygga nytt trädgård

GRÄVNINGEN ÄR PÅBÖRJAD OCH JAG ÄR MÖR

Grävningen är påbörjad i trädgården. Vi hann faktiskt närmare sex timmar igår eftermiddag och kväll. Det krånglade lite i början så den första planen höll inte.

Grävningen är påbörjad

Han började längst in på tomten med att schakta ur för en plantering. Det ska bli en låååång plantering så vi slipper arbetet med en gräsmatta. Även om den skulle ha blivit väldigt liten för att vara gräsmatta.

Grävningen är påbörjad

En rotationslaser är ett väldigt bra hjälpmedel. Så mycket lättare att se till att man får höjderna som man vill ha dem.

Planen för dagen var att när Andreas hämtat grävmaskinen efter jobbet på eftermiddagen så skulle han hinna gräva ur lite och fylla släpkärran. Sen skulle vi köra ner till Återbruket för att tömma den innan stängning kl 17. Men det var svårt att komma tillräckligt nära häcken med släpet på gatan och svårt att köra nära häcken på tomt-sidan med grävmaskinen. Han fick först bygga sig en liten väg fram till häcken för att köra på med maskinen, och sen flytta släpet lite till. Sen gick det strålande bra, men då var det liiite för sent att tömma släpet. Det kanske hängde på 15-20 minuter. Så surt att det var så nära.

När släpet var fyllt och han grävt lite till så åt vi en enkel fredagsmiddag med stekt kycklingfilé, mangosalsa med linser och crème fraîche-sås. Det blev jättegott.

Sen gick vi på träden och stubben som skulle bort. Tjuriga rötter klamrade sig fast i jorden.

Den här salixen/viden har jag tyckt jättemycket om. Jag gillar såna träd. Det tråkiga är bara att de ofta växer snett och det är väldigt svårt att staga upp dem. Trädet har till sist spruckit längs stammen så det fanns ingen återvändo. Nu när vi ändå hade maskinen hemma så drog vi bort det här också.

Grävningen är påbörjad

Inte konstigt att det är lite svårt att få upp träd med såna här rötter 🙂

Två svartplommon har fått sätta livet till. Det är verkligen jättefina träd/buskar, med röda blad. Men de blir angripna av löss nästan varje år. Löss som äter upp bladen så trädet ser helt dött ut under nån månad på försommaren, innan det tar sig igen. Så nä, de fick ryka nu. Ibland måste man ”kill our darlings” för att det ska bli ännu bättre.

Grävningen är påbörjad och avslutades vid 22 igår kväll och jag är redan mör i kroppen. Idag fortsätter vi, börjar med att gräva lite till i väntan på att vi kan hänga på låset på Återbruket. Sen får vi se hur många vändor vi hinner och orkar. Det är tungt att skyffla schaktmassor!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.