livet

PÅ KURS I VÅR VACKRA HUVUDSTAD

En dag i förra veckan var jag på kurs i vår vackra huvudstad. Eller användarträff kanske man ska kalla det. Jag tröttnar aldrig på de olika miljöerna i Stockholm. Så vackert!

En av våra systemleverantörer arrangerar varje år ett forum för föreläsningar och erfarenhetsutbyte för sina användare. I år skulle jag vara med för första gången.

Jag hoppade på tåget i Enköping. Till min förvåning fanns det massor med plats. Det brukar alltid vara fullt. Åtminstone de gånger jag åkt. Jag mötte upp en kollega på Centralen och vi gick mot Djurgården via Kungsträdgården.

kurs i vår vackra huvudstad
kurs i vår vackra huvudstad

Vi gick vidare från Kungsträdgården via Nybroplan och vidare mot Djurgården.

kurs i vår vackra huvudstad

På andra sidan Djurgårdsbron mötte en till kollega upp.

kurs i vår vackra huvudstad

Till sist var vi framme på Cirkus som var platsen för dagen.

kurs i vår vackra huvudstad

Charmiga detaljer är bevarade i den gamla anrika byggnaden från slutet på 1800-talet.

Otroligt vackra väggar och tak! Men jisses vilken ljudnivå det blev där vid lunchen!

Två av systemleverantörens kunder får möjlighet att presentera sin egen organisation och sin ”resa” med systemet. Min företrädare har varit en av dem som hållit en presentation där. Stena Bulk var en av de som höll en presentation i år. Den var riktigt intressant! Dels var han duktig på att presentera och dels var verksamheten spännande. Det här med fartygstransporter, hur snabba beslut som måste tas, hur strategiskt man måste tänka, var nytt för mig. Det gäller att placera fartygen strategiskt i värden för att kunna ”ta positioner” när det erbjuds en möjlighet att transportera nåt.

Och bilden då? Det är lätt att tro att den är animerad. Det ser ju ut som att båten är placerad på en bergssida. Men det är faktiskt Panamakanalen som båten glider igenom. Det var lite extra kul eftersom Andreas styrt ett 200 meter långt fartyg just där i Panamakanalen för en massa år sedan. Båten var så bred så det var max 50 cm marginal på vardera sida. Alltså, vi snackar om en båt som rymde 6200 bilar på en och samma gång! Liiiite nervöst att ratta en sån! Hur coolt?!

Som avslutning föreläste kommunikationsproffset Elaine Eksvärd. Det var en riktigt trevlig och välarrangerad dag som gav energi och en del tips att ta med sig.

kurs i vår vackra huvudstad

När dagen var slut tog vi stora steg tillbaka mot Centralen och väl på plats kollade jag upp blixtsnabbt vilket spår mitt tåg skulle gå ifrån. Jag sprang genom byggnaden och nerför trappan, vimsade runt lite innan jag hittade rätt. Samtidigt som jag sprang skulle jag köpa tågbiljett på telefonen och samtidigt hålla koll på var jag skulle. Blank av svett hann jag med tåget med kanske en minuts marginal. Sen var Andreas så snäll så han hämtade mig på stationen (ja, han skjutsade dit mig också). Hemma, nöjd, efter att ha varit på kurs i vår vackra huvudstad.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.