bygga nytt trädgård

VÅR TRÄDGÅRD SER UT SOM EN RÖVARKULA

Vår trädgård ser ut som en rövarkula just nu. Efter förförra helgens hyra av grävmaskin har allt ställts på ända. Typ. Men snart är det fint igen.

Vår trädgård ser ut som en rövarkula

Här har Andreas schaktat ur för att vi sen ska fylla med matjord och sätta växter.

Vår trädgård ser ut som en rövarkula

Fortfarande hittar vi nergrävda tegelstenar efter skorstenen på Torpet som inte var nåt torp.

Vår trädgård ser ut som en rövarkula

Här var det förut en hyfsat fin grusgång längs trädäcket. En tillfälligt iordninggjord gång visserligen. Men efter maskinens framfart så blev den inte jättefin. Men så måste det få bli ett tag. Till vänster i bild syns två plinthål. Där ska vi sätta två plintar där vi sen ska sätta två stolpar för att det ska bli en kombinerad spaljé och portal.

Vår trädgård ser ut som en rövarkula

Här är från andra hållet. De där två stenarna intill maskinen är flyttade längre bort och ligger nu i rad tillsammans med de andra stenarna till vänster om den stora. Det ska bli som en liten mur och terrassering. Till höger i bild ska det schaktas ur mera nästa gång vi hyr maskin. Där ska sen på med matjord och en massa plantor.

Vår trädgård ser ut som en rövarkula

Nog fasen kan man ge sig attan på att det går en fiberkabel preciiiis där jag vill ha två hål! Det gäller att ha tungan rätt i munnen när man gräver så nära. Men det gick finfint!

Det här är en särskilt historia för sig. Strax innan bilden togs stod maskinen längre bort. Vi hade suttit i skuggan och flämtat i värmen. Jag sa att jag ville spara pionerna som fanns kvar sedan Torpet-tiden. Jag förklarade var de fanns. Sen gick jag in och drack vatten. När jag kommer ut ser jag det här. Jag bara stannade och gapade. ”Vad är det!?” frågade Andreas. ”JAMEN DU STÅR JU UPPEPÅ PIONERNA!!” ”Va, jaha, var det här?!” Mm, det var där!

Vilken tur att jag inte är den bitska sorten. Jaja, pionerna kanske ändå inte skulle överleva eftersom de inte gillar att flyttas. Men han backade undan så jag fick ge åtminstone en planta chansen. Men jag vet inte jag. Den ser inte jätteglad ut. Hehe!

Snart är det dags att ta hem maskinen igen för att slutföra det sista. Vår trädgård ser ut som en rövarkula just nu, men sen jäklarns kan det bara bli bättre!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.