Okategoriserade

BRYGGERIFESTEN I ENKÖPING 2023 ÅRS VERSION

Bryggerifesten i Enköping 2023 års version var precis lika bra som de tidigare åren. En riktigt trevlig tillställning med skön stämning, bra band, god mat. Och god öl såklart! Vi var där i fredags.

Vi vet av erfarenhet att det är bra att vara där tidigt, gärna 17-tiden då de öppnar. Eftersom det var en fredag, och vi ännu inte har semester, så fick vi göra vad vi kunde för att komma iväg så tidigt som möjligt. När jobbdatorerna var nedslängda så fräschade vi till oss och trampade ner på stan. Vi var på plats halv sex-sex nånting.

Väderapparna hade visat på åska och regn vid 16-18 så vi hade mentalt ställt in oss på att vara där i regnställ. Men ovädret kom istället runt lunch och sen såg himlen ut så här!!

bryggerifesten i Enköping 2023
bryggerifesten i Enköping 2023

Det är Kesuddens hantverksbryggeri som ordnar fest för att dela med sig av sina brygder. Vi startade med en öl som hette Deblir vadeblir (ja, de skrev det så) hehe, bra namn när man är lite osäker på vad det ska bli i ölkitteln 🙂 Den var i vilket fall riktigt god. Vi gillade den båda två.

Det fylls snabbt på med folk. Jag ser nu att det visst var kvar några mörka moln åt det där hållet, men dem märkte vi inte av.

Det fanns tre olika sorters mat att välja på. Napoleonsk pizza från Enoteca Rådhusbacken, Gyros från Grekiska Grill & Bar och en Thai. Vi valde pizzan. Vi vet av erfarenhet att det är bra att köpa maten rätt tidigt för köerna brukar ringla långa. Det var värt väntan. Himmel så gott det var.

bryggerifesten i Enköping 2023

Hehe, den här bilden tog jag visst av misstag. Men den var lite härlig så den får vara med 🙂

bryggerifesten i Enköping 2023

Och det här då… Ja, vad ska man säga. Den där röda hette Sandorf sour. Och sur var den, kan jag lova! Jag hann dricka halva innan jag läste vad det var. Det var tydligen en öl där man blandat i en massa hallon och svarta vinbär. Det var förmodligen den som gjorde att jag fick ett litet migränanfall igår (som gick över på ett par timmar). Jag vet att jag tidigare varit känslig för hallon. Iallafall i mängder, så Andreas gav mig sin öl istället och tog den här röda.

Kul grej, men den var inte god. Och vi satt och iakttog andra runtomkring som glatt kom med en röd mugg. Vilka grimaser de gjorde 🙂 Den vänstra ölen i bild vet jag inte riktigt vad det var.

Vi testade också SLAK Amercian Pale Ale. Den tyckte jag jättemycket om. Andreas tyckte sådär. Nån sort till hann vi med, men minns inte vilken.

Som tidigare kostade en drinkbiljett 80 kr. Det har den gjort ända sedan 2019 då de startade. Och det bästa är att man kan halvera biljetterna och få 20-25 cl öl istället för 40-45. Så bra om man vill testa många sorter.

bryggerifesten i Enköping 2023

Husbandet var som tidigare Swaymaster, under kvällen förstärkt med Rubb & Stubb. En väldig blandning på låtar med både skön ”bakgrundsmusik” och lite mera partydrag.

bryggerifesten i Enköping 2023

Så här var det förra året då vi var där. Vi har tidigare åkt hem rätt tidigt, men i fredags kom vi hem först bortåt halv tolv. Och sen då? Japp, ett litet dopp avslutade kvällen. Supertrevlig kväll!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.