resor - långa & korta

LIVETS TREDJE CHARTERRESA STARTAR IDAG

Det där med att ”dussinresa” har sällan varit nåt för mig, men idag startar livets tredje charterresa faktiskt. Jag vill liksom uppleva det mer genuina som man lättare gör via reguljära resor, än att flytta en ”Sverige-bubbla” utanför landets gränser via en charterresa. Men charter har såklart sina fördelar.

livets tredje charterresa

Nångång i mitten av 80-talet, då jag var typ 20+, var jag till Cypern på min första charter. Det gick väl knappt att åka dit på annat sätt då. Eller i vilket fall så var det vansinnigt dyrt med reguljärresor.

Och 2017 var jag till den grekiska ön Samos som singel, via en charterresa. Jag tillhör inte den oroliga sorten utan är trygg med att det mesta löser sig. Och att oroa sig för saker som inte hänt eller saker jag inte kan påverka är bara slöseri med energi, tänker jag. Men jag tänkte att det var lite praktiskt som ensamresande att lättare kunna få hjälp ifall jag skulle behöva. Inget hände som jag behövde be om hjälp med, såklart. 🙂

Mellan mitten av 80-talet och mitten av 2010-talet så har jag varit på ett antal resor, men alltid reguljärt. Eller möjligen har nån till resa varit charter.

livets tredje charterresa

Jag och Andreas har varit på en mängd resor under de snart sex åren vi varit tillsammans. Då vi åkt utomlands har det varit ”eget hopkok”. Och sommarsemestrarna har bestått av roadtrips i Sverige. I våras bestämde vi oss för att resa till nån grekisk ö. Vi tänkte att vi börjar med att kolla in charterbolagens sidor för att lära oss mera om öarna och sen välja ut nån som verkar lockande. Det slutade ändå med att vi valde en charter. 🙂 Det blir såklart bra det också, men på ett annat sätt.

Mina närmare 20 år gamla Samsonite-resväskor började bli alldeles för slitna. Och Andreas väskor var också väldigt gamla och slitna. Vi investerade i ett gäng nya. De känns otroligt bra. De är superlätta och hjulen rullar väldigt smidigt. Vi var lite fundersamma på hur hållbart det är med hårda väskor ifall det skulle kastas nån annan tung väska uppepå. Vi fick veta att denna sort har testats bland annat genom att en lastbil kört över, med hållbart resultat. Otroligt! Modellen vi valde heter C-lite och har 10 års garanti. Det går också att byta ut delar om det skulle behövas.

Vi gillar att handla lokalt i möjligaste mån så vi köpte våra hos Väskor & Mera i Enköping. Sedan första besöket där har jag köpt ett antal handväskor där också. Toppenbra och trevlig service! (Nope, inget samarbete bara väldigt nöjd!)

Kabinväskorna har en särskild finess. Ni ser blixtlåset högst upp i bild. Där är en liten ficka…

… med en usb-kabel i. Den lilla fickan rymmer en powerbank. Hur bra!?

livets tredje charterresa

Vi köpte en varsin powerbank för några hundralappar, efter att ha kollat reglerna för flygresor. Vi har laddat dem, kopplat in väskans sladd och stoppat ner dem i de små fickorna.

livets tredje charterresa

På utsidan av väskan finns sen ett usb-uttag som man lätt kan koppla in sin laddsladd i. Sååå bra! Nej då, ni behöver inte fundera på om jag har kod 072 🙂

livets tredje charterresa

Är man ute på resa är det inte alltid så lätt att ladda och kanske har man inte alla gånger en väska som man kan ha en lös powerbank i. Så det här var toppen.

livets tredje charterresa

Lördag morgon och klockan stod på 01.30. Och för säkerhets skull även 01.45. 02.30 hämtar taxin oss för att lämpa av två trötta resenärer på Arlanda. Det är det värt. Som vi sett fram emot den här resan, särskilt de senaste veckorna. Årets femte resa, men livets tredje charterresa startar idag.

Jag kommer att försöka dela en del blogginlägg, men självklart även på Instagram @gott_for_sjalen.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Milla
  19 augusti, 2023 at 07:23

  Åh ha så härligt! Vet inte egentligen vad charter innebär. Förr tillhörde man mer en grupp o blev verkligen upphämtad som en sån på flygplatsen o sen kunde man gå på möte o få reda på en massa utflykter 😀. Men några av resorna vi gjort sista gångerna har man mer valt flyg o hotell fritt och bott på hotell med enstaka svenskar, ev har det funnits utflykter i nordisk regi. Som alla ggr varit väldigt bra, så det har sin fördel att resa så. Numera finns ju så många företag på nätet som ordnar helt oberoende utflykter, så resandet har verkligen förändrats sen 80-talet. Kram o ha så kul!

  • Reply
   Lena
   20 augusti, 2023 at 09:06

   Charter är väl i princip att det är en gruppresa paketerad av en researrangör, skulle nog jag sammanfatta det som. På flygplatsen stod värdar och tog emot och dirigerade till en buss (som inte stod där de sa) och det var allmänt lite kaos med folk som var förvirrade. Och nu på morgonen var det visst information om utflykter, men vi hoppade det mötet.

   Men självklart är det fördelar med utvalda hotell där arrangören säkerställer en viss kvalitet och ”vet” vad skandinaver värdesätter osv.

   Vi är jättenöjda hittills med ett toppenställe!

   Tack, vi ska försöka ha en härlig resa. Vi är redan stormförtjusta!

   Kram

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.