inredning livet

BRASAN HÖJER MYSFAKTORN ETT PAR NIVÅER

Att brasan höjer mysfaktorn ett par nivåer under kvällen tycker vi fortfarande. Nu har verkligen brassäsongen dragit igång på riktigt. Det känns riktigt höst’igt ute.

brasan höjer mysfaktorn

Efter att vi var klara med jobben igår så tog vi vårt sedvanliga bad. Medan jag började förbereda middagen så drog Andreas igång en brasa. Så himla mysigt ju!

brasan höjer mysfaktorn

Det har hänt att vi har tänt några gånger under sommaren också. Såna där ruggiga sommardagar när man vill ha det lite mysigare. Men kaminen har varit lite tjurig i år. Andreas får kämpa som tusan för att få bra eld. Det är som att den inte riktigt får tillräckligt med luft utifrån.

Men till sist så. Till sist blev det en sån där härlig eld att vila ögonen på. Att brasan höjer mysfaktorn ett par nivåer är ingen tvekan.

brasan höjer mysfaktorn

Att köksbänken är full med disk efter fredagskvällens middag bjuder jag på. Men hallå, det är ett hem!

Idag är det Trädgårdsdagen här i Enköping. Det är lite av en folkfest. Massor med utställare, stånd, matvagnar, föreläsningar, workshops, guidningar, kockduell, uppträdanden och en massa för barn. Och massor med folk. Folk med barnvagnar, rullatorer och cyklar. Och folk som stannar mitt i vägen och blockerar! Vi åkte ner vid lunch förra året, men det var så galet mycket folk så det vill vi inte göra om. Vi siktar på att ta oss iväg vid 10, då de öppnar.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Maria
  3 september, 2023 at 05:29

  Myyys med brasa.
  Tänk på att inte ha köksfläkten på när ni ska tända i spisen, ett annat tips när man bor i ett nytt och tätt hus är att öppna lite på en dörr eller fönster just när man tänder upp.

  Ni kanske har koll men jag ville dela med mig av våran erfarenhet 😅

  Ha det fint hälsar Maria och Husbilsmaja!

  • Reply
   Lena
   3 september, 2023 at 09:05

   Tror inte köksfläkten var på vid de tillfällena. Det konstiga är att det funkade hur bra som helst tidigare, att tända. Nu plötsligt krånglar det. Men tack för tips!

   Ha det fint på er härliga resa!

 • Reply
  FREEDOMtravel
  3 september, 2023 at 05:53

  Så mysigt med brasa! Vi kan bara tända vår om det är typ 20 minus ute, för det blir helt galet hett inne, haha. Men de dagarna är det mysigt!!

  • Reply
   Lena
   3 september, 2023 at 09:07

   Hehe, kan tänka mig att det blir lite varmt. Föreställer mig att ni har rätt små utrymmen i förhållande till kaminen 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.