trädgård

FLYTTA PLANTOR TILL EN MER SKYDDAD PLATS

Ibland kan man behöva flytta plantor. Kanske för att de står för trångt. Kanske för att de står för mörkt eller för soligt. Eller kanske till en mer skyddad plats.

Vi har en stor plantering vid entrén. Där ville jag ha några vintergröna växter. Vi hade redan benved i andra änden på tomten så det vore ju fint att binda ihop trädgården med samma sort, tänkte jag. Och det fanns att köpa både krypvarianten och på stam. De gillar inte blåst och vid entréplanteringen är det blåsigt. Hmm.

Men vi chansade. Vi köpte fyra krypande och två på stam. Det gick medelbra, kan jag säga. En kryp och en på stam dog i våras. I veckan har jag gjort en liten ny plantering, lite mera skyddad från vinden. Idag ska jag flytta plantorna så de hinner etablera sig innan vintern. Andreas ska sätta upp reglarna på toppen av spaljén så det bildar en portal från entrén in i övriga trädgården.

Jag vaknade som vanligt vid 7, men på nåt konstigt sätt lyckades jag somna om. Sov till över 9! Usch! Eller, ja, det är väl skönt på sitt sätt och jag behövde väl det. Men jag blir så tung i huvudet när jag sover länge och det känns som att halva dagen har gått! Så. Bäst att sätta fart!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.