trädgård

SPALJÉPORTALEN VÄXER FRAM SAKTA MEN SÄKERT

Spaljéportalen växer fram sakta men säkert. Ni vet det där projektet jag pratat om ett tag, Det blev nästan klart igår till och med.

Spaljéportalen växer fram

I veckan sågade vi till armeringsnäten till exakt rätt mått och satte upp dem på stolparna. Kvällarna har varit sköna.

Spaljéportalen växer fram

Igår fortsatte vi igen. Medan jag kärrade jord och flyttade plantor höll Andreas på med det här. Satte upp överliggarna från spaljén till planket och började med armeringsjärnen.

Spaljéportalen växer fram

Så kul att se när spaljéportalen växer fram. Jag hämtade blompinnar som han fick lägga på reglarna så vi lättare skulle se vilket avstånd vi skulle sätta armeringsjärnen på. Det behövdes lite tätare, än vad jag hade räknat med, för att det skulle bli snyggt. Det är bara att åka och köpa ett järn till för att kunna slutföra. Surt!

Det var en riktigt skön septemberlördag. Vi jobbade i t-shirt hela dagen. Och att bada i kvällssolen var så skönt! Körde massagestrålar en stund för att mjuka upp kroppen.

Idag ska vi försöka ge oss på att böja ett stort armeringsnät och sätta upp som en till spaljé. Spaljén ska sitta i änden på ett stenparti som jag påbörjat. Att böja och sätta upp det där nätet är ännu en sak som Andreas säger inte går. Typ. Det kommer att blåsa omkull, säger han. Men, som sagt, omöjligt är möjligt tills motsatsen bevisats är min devis 🙂 Så jag vill testa. Och blåser det omkull så får jag väl stå där med svansen mellan benen och säga att han hade. Inte värre än så.

Lite senare idag ska Andreas dotter komma en stund. Vi ska hjälpa henne med några mattetal. Hon pluggar på sidan om jobbet.

Det ser ut att bli en riktigt fin dag idag också. Önskar er en toppensöndag!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.